Κόκκινος συναγερμός χτύπησε στη Μόσχα για την ύπαρξη εμπρηστικών μηχανισμών σε εμπορικά κέντρα, σιδηροδρομικούς σταθμούς και πανεπιστήμια.

Άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας και της αστυνομίας ελέγχουν επισταμένως τις πληροφορίες που έχουν στη διάθεση τους, σύμφωνα με τις οποίες έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί σε επτά κτίρια της Μόσχας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακολουθήστε ζωντανά:

Πάνω από 20 εμπορικά κέντρα, σιδηροδρομικοί σταθμοί και πανεπιστήμια εκκενώθηκαν στη ρωσική πρωτεύουσα, μετά από τις απειλές για τοποθέτηση εκρηκτικών. Συνολικά οι Αρχές εκκένωσαν 190 κτίρια σε 17 ρωσικές πόλεις μετά από απειλές για βόμβα, αναφέρει αξιωματούχος στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή προερχόμενη από την Υπηρεσία Εκτάκτου Ανάγκης δήλωσε στο πρακτορείο TASS: «Είκοσι σημεία στην πόλη εκκενώνονται αυτή τη στιγμή και πάνω από 10.000 άνθρωποι απομακρύνονται με συνοδεία από αυτά, αν και ο ακριβής αριθμός δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί». Τα κτίρια ελέγχονται για την ύπαρξη εκρηκτικών από μονάδες ειδικών και αξιωματικούς της αστυνομίας με σκυλιά.

«Φαίνεται να είναι μία περίπτωση τηλεφωνικής τρομοκρατίας, πρέπει όμως να ελέγξουμε την αξιοπιστία αυτών των μηνυμάτων», συνέχισε. Σημείωσε δε ότι τα τηλεφωνήματα ξεκίνησαν την ίδια ώρα και συνέχισαν και αφού οι εκκενώσεις είχαν αρχίσει.

Πάντως οι Αρχές Ασφαλείας αναφέρουν ότι οι φάρσες για βόμβα έχουν γίνει κάτι σαν επιδημία προσφάτως στη Ρωσία. Μάλιστα αρκετές από αυτές φαίνεται να προέρχονται από την Ουκρανία.


Ο πρόεδρος Πούτιν έχει ενημερωθεί για τα περιστατικά, αλλά απέφυγε να κάνει κάποια δήλωση, σχολιάζοντας: «Αυτό είναι θέμα των Υπηρεσιών Ασφαλείας να ασχοληθούν».

Περισσότερα σε λίγο…

Πηγή: RT.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης