Οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν την Τετάρτη έναν φυγά που φέρεται ότι πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν αστυνομικό και, σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ήταν λιποτάκτης της παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ που πολεμά στην Ουκρανία.

Στην ανακοίνωσή της η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας αναφέρει ότι ο ύποπτος, ηλικίας 38 ετών, συνελήφθη στο χωριό Κισέλεβο, στην περιοχή του Ροστόφ επί του Ντον, στα σύνορα με την Ουκρανία. Σύμφωνα με την πηγή αυτήν, ο ύποπτος άνοιξε πυρ την Τρίτη και τραυμάτισε έναν αστυνομικό στην πόλη Νοβοσαχτίνσκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακολούθησε μια καταδίωξη 24 ωρών, μέχρι τη σύλληψή του. Ο άνδρας αυτός είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για «κλοπή και διάρρηξη».

Ο ιστότοπος BAZA, που πρόσκειται στα ρωσικά όργανα ασφαλείας, ανέφερε ότι ο ύποπτος εξέτιε ποινή για «κλοπή και διάρρηξη» σε μια ρωσική φυλακή, όπου τον βρήκε και τον στρατολόγησε η Βάγκνερ για να πολεμήσει στην Ουκρανία. Στη συνέχεια όμως λιποτάκτησε.

Ο επικεφαλής της Βάγκνερ, Εβγκένι Πριγκόζιν, όταν ρωτήθηκε για το θέμα, απέφυγε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει ότι ο ύποπτος ήταν μέλος της οργάνωσής του. Σε ανάρτησή του σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε μόνο ότι η Βάγκνερ διεξάγει «έρευνα» για το θέμα και ευχαρίστησε την αστυνομία για τη σύλληψή του άνδρα, τον οποίο πάντως συνέκρινε με τον Ράμπο: έναν Αμερικανό στρατιώτη των ειδικών δυνάμεων, κυνηγημένο στο δάσος από τις δυνάμεις ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τους τελευταίους μήνες η Βάγκνερ κατηγορείται ότι στρατολόγησε εκατοντάδες κρατούμενους για να πολεμήσουν στα πιο καυτά σημεία του μετώπου στην Ουκρανία, σε αντάλλαγμα για τη μείωση της ποινής τους. Στα μέσα Νοεμβρίου ο Πριγκόζιν διέψευσε κάθε εμπλοκή της ομάδας του στη βίαιη εκτέλεση ενός μέλους της που κατηγορήθηκε για λιποταξία, αφού αρχικά όμως είχε «χαιρετίσει» την ενέργεια αυτή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης