Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός άνδρα ο οποίος θεωρείται ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία ενός Ρώσου σε προάστιο της Μόσχας, ενέργεια που ξεσήκωσε τεράστιο κύμα αντιδράσεων.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, ο Orkhan Zeynalov, υπήκοος Αζερμπαϊτζάν, συνελήφθη την Τρίτη 15 Οκτωβρίου σε δασική περιοχή, ενώ έχει ήδη παραδεχτεί πως βρίσκεται πίσω από τη δολοφονία του Egor Shcherbakov, η οποία σημειώθηκε στις 10 Οκτωβρίου, ημέρα Πέμπτη, την ώρα που το θύμα επέστρεφε με την κοπέλα του πίσω στο σπίτι τους στη συνοικία Μπιριλιόβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δολοφονία ήταν η αφορμή για να βγει στους δρόμους της ρωσικής πρωτεύουσας πλήθος εθνικιστών το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι οποίοι και συγκρούστηκαν με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας. Πλιάτσικο, δακρυγόνα και άγριο ξύλο ήταν οι εικόνες που συνέθεσαν το πολεμικό σκηνικό στη συνοικία Μπιριλιόβο, αναγκάζοντας τις Αρχές να θέσουν σε εφαρμογή για λίγες ώρες σχέδιο έκτακτης ανάγκης, με την κωδική ονομασία «Volcano» (Ηφαίστειο), προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία και να αποκατασταθεί η τάξη.

Ο ύποπτος θα παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, όταν και θα ξεκινήσει η ακροαματική διαδικασία.

Διαβάστε επίσης:
Οδομαχίες στη Μόσχα για τους μετανάστες, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013, 13:35

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης