Ρωσία: Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της ακτιβίστριας ΛΟΑΤΚΙ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019, 04:00
Ρωσία: Συνελήφθη ο βασικός ύποπτος για τη δολοφονία της ακτιβίστριας ΛΟΑΤΚΙ

Δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης έθεσε υπό κράτηση την Πέμπτη τον 28χρονο Αλεξέι Βολινιάνκο, ο οποίος παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε την ακτιβίστρια Ελένα Γκριγκόριεβα, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου των δικαστηρίων της Αγίας Πετρούπολης. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο βασικός ύποπτος υπέγραψε την ομολογία του.

Σύμφωνα με την ανάκριση τα οκτώ μοιραία πλήγματα με μαχαίρι στην Ελένα Γκριγκόριεβα κατάφερε ο Βολνιάνκο μετά από μεταξύ τους φιλονικία. Πριν από λίγες μέρες το δικαστήριο με απόφασή του είχε θέσει υπό κράτηση ως ύποπτο για την δολοφονία τον Νταβρόν Μουχαμέντοφ από την Κιργιζία, ο οποίος παραδέχθηκε ότι την νύχτα της δολοφονίας λήστεψε έναν περαστικό, και μετά κατανάλωσε οινοπνευματώδη ποτά μαζί με την Γκριγκόριεβα αλλά δεν ήταν αυτός που την σκότωσε

Η ηλικίας 41 ετών ακτιβίστρια της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ Ελένα Γκριγκόριεβα είχε δεχθεί επανειλημμένα απειλές κατά το παρελθόν, για τις οποίες είχε ενημερώσει την αστυνομία, η οποία όμως αδιαφόρησε, όπως δήλωσε άτομο από το περιβάλλον της.

Ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ντινάρ Ιντρίσοφ σε ανάρτησή του στο Facebook είχε αναφέρει ότι η Ελένα Γκριγκόριεβα ήταν μια ακτιβίστρια του δημοκρατικού και αντιπολεμικού κινήματος και του κινήματος των ΛΟΑΤΚΙ, επισημαίνοντας ότι το τελευταίο διάστημα είχε πέσει θύμα βίας, ενώ δέχονταν απειλές ότι θα την δολοφονήσουν.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019, 04:03