Ρωσία: Συνελήφθησαν πέντε άτομα που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις της 27ης Ιουλίου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019, 03:17
Ρωσία: Συνελήφθησαν πέντε άτομα που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις της 27ης Ιουλίου

Η ρωσική αστυνομία συνέλαβε πέντε άτομα με την κατηγορία ότι προκάλεσαν ταραχές κατά την διάρκεια της διαδήλωσης διαμαρτυρίας στις 27 Ιουλίου, ενώ οι ανακριτικές αρχές ανακοίνωσαν ότι έχουν στην διάθεσή τους στοιχεία για περισσότερα από 10 άτομα που συμμετείχαν στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας του περασμένου Σαββατοκύριακου κατά την διάρκεια των οποίων είχαν συλληφθεί περισσότερα από 1.000 άτομα.

Οι τελευταίες συλλήψεις γίνονται πριν από την προγραμματισμένη για το Σάββατο 3 Αυγούστου νέα διαδήλωση, με αίτημα να επιτραπεί η συμμετοχή στις τοπικές εκλογές της Μόσχας των ανεξάρτητων υποψηφίων και υποψηφίων της αντιπολίτευσης που είχαν αποκλεισθεί από τις κατά τόπους εκλογικές επιτροπές και την Κεντρική Εκλογική επιτροπή της Μόσχας.

Μεταξύ των πέντε συλληφθέντων είναι ο Αλεξέι Μινάιλο ο οποίος είναι εθελοντής στο επιτελείο της αντιπολιτευόμενης δικηγόρου Λιουμπόφ Σόμπολ, ο Κιρίλ Ζούκοφ και ο Ιβάν Ποντκοπάγεφ.

Η Λιουμπόφ Σόμπολ είναι δικηγόρος του Ιδρύματος κατά της Διαφθοράς του Αλεξέι Ναβάλνι στον οποίο επιβλήθηκε εκ νέου ποινή φυλάκισης 30 ημερών. Η Σόμπολ είναι μια από τους 16 υποψήφιους της αντιπολίτευσης, οι υποψηφιότητες των οποίων απορρίφθηκαν από την Εκλογική Επιτροπή με το επιχείρημα ότι δεν είχαν συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών ψηφοφόρων που απαιτούνται για να θέσουν υποψηφιότητα.

Η αστυνομία πήγε στο σπίτι του Μινάιλο την νύχτα της 30ής Ιουλίου προς την 1η Αυγούστου όπου πραγματοποίησε έρευνες. Ο ίδιος δήλωσε στον οργανισμό OVD-info ότι σύμφωνα με την αστυνομία κατηγορείται για πρόκληση μαζικών ταραχών. Την παραμονή συνελήφθη ο Ζούκοφ για τους ίδιους λόγους. (συμμετοχή σε μαζικές ταραχές, χρήση βίας εναντίον της αστυνομίας).

Η αστυνομία αναφερόμενη στα 10 και πλέον ονόματα που όπως δήλωσε έχει στην διάθεσή της, τα οποία όμως δεν κοινοποιήθηκαν, επισημαίνει ότι σχεδιάζονται μερικές συλλήψεις ατόμων που είχαν εμπλακεί σε ταραχές και έκαναν χρήση βίας εναντίον αστυνομικών.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019, 03:18