Ρωσία-Συρία: Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας με θέμα τη Γούτα ζητά η Μόσχα

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018, 20:32
Ρωσία-Συρία: Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας με θέμα τη Γούτα ζητά η Μόσχα
Η Ρωσία ζήτησε την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αύριο Πέμπτη με θέμα συζήτησης την κατάσταση στην Ανατολική Γούτα, όπου κυβερνητικές δυνάμεις και σύμμαχοί τους σφυροκοπούν τον ανταρτοκρατούμενο θύλακα.

Αυτή η δημόσια συνεδρίαση του ΣΑ θα επιτρέψει σε όλες τις πλευρές «να παρουσιάσουν την οπτική τους, την κατανόησή τους για την κατάσταση και να προτείνουν τρόπους εξόδου από την τωρινή κατάσταση», δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, ενώπιον του 15μελούς Συμβουλίου.

Νωρίτερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες απαίτησε την άμεση παύση των εχθροπραξιών στην Ανατολική Γούτα, τον θύλακα των ανταρτών στη Συρία τον οποίο σφυροκοπούν από την Κυριακή οι κυβερνητικές δυνάμεις, η οποία, όπως τόνισε, έχει μετατραπεί σε «κόλαση επί γης».

«Καλώ όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να σταματήσουν άμεσα κάθε πολεμική ενέργεια στην Ανατολική Γούτα για να επιτραπεί η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σε όσους την έχουν ανάγκη», δήλωσε ο ΓΓ ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 310 άμαχοι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 1.550 έχουν τραυματιστεί στον ανταρτοκρατούμενο θύλακα από την Κυριακή το βράδυ, όταν ξεκίνησε το σφυροκόπημα των κυβερνητικών δυνάμεων και των συμμάχων τους.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018, 20:33