Ρωσία: Στρατιωτικές ασκήσεις στα σύνορα με τις χώρες της Βαλτικής

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014, 19:05
Ρωσία: Στρατιωτικές ασκήσεις στα σύνορα με τις χώρες της Βαλτικής
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές πτήσεις στρατιωτικών ελικοπτέρων κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με τις χώρες της Βαλτικής, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του στρατού, την ώρα που το ΝΑΤΟ έχει εντείνει τις αεροπορικές περιπολίες του στη ζώνη αυτή, εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία.

"Η πτέρυγα μάχης της Δυτικής στρατιωτικής περιφέρειας που εδρεύει στην περιοχή του Πσκοφ ξεκίνησε εκπαιδευτικές πτήσεις στον εναέριο χώρο της βορειοδυτικής Ρωσίας", είπε ο εκπρόσωπός της, ο σμήναρχος Ολέγκ Κοτσέτκοφ. Η Δυτική στρατιωτική περιφέρεια έχει ενισχυθεί με 50 νέα ελικόπτερα από πέρσι. Μεταξύ αυτών είναι και επιθετικά ελικόπτερα Ka-52 Alligator, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος, σύμφωνα με το δημόσιο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρία Νοβόστι.

Την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόιγκου τόνισε ότι η αύξηση των στρατιωτικών δραστηριοτήτων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα "δεν έχει προηγούμενο". Οι τρεις χώρες της Βαλτικής, η Λιθουανία, η Λετονία και η Εσθονία, εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ το 2004.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014, 19:05