Ρωσία: Σχεδόν 20.000 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες - Επιδεινώνεται η υγειονομική κατάσταση στη Μόσχα

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2020, 10:53
Ρωσία: Σχεδόν 20.000 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες - Επιδεινώνεται η υγειονομική κατάσταση στη Μόσχα

Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα 19.404 νέα κρούσματα κορωνοϊού, αριθμό που πλησιάζει σε επίπεδο ρεκόρ και στον οποίο περιλαμβάνονται 5.255 κρούσματα στη Μόσχα.

Με τα νέα αυτά κρούσματα, ο συνολικός αριθμός τους σε εθνικό επίπεδο ανήλθε σε 1.712.858.

Οι αρχές ανέφεραν επίσης 292 θανάτους που συνδέονται με την Covid-19 μέσα στο τελευταίο 24ωρο, με τους οποίους ο επίσημος αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 29.509.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη ρωσική πρωτεύουσα θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους με τηλεκπαίδευση, καθώς η υγειονομική κατάσταση στη ρωσική πρωτεύουσα επιδεινώνεται ραγδαία.

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος, οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου θα συνεχίσουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση για δύο ακόμα εβδομάδες, δηλαδή μέχρι τις 22 Νοεμβρίου. Σημειώνεται πως η τηλεκπαίδευση ξεκίνησε πριν από τρεις εβδομάδες.

«Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Μόσχα ξεκίνησε να επιδεινώνεται ξανά στην αρχή της εβδομάδας, όπως βλέπουμε από τον αριθμό των ασθενών και των εισαγωγών» έγραψε στην ιστοσελίδα του ο δήμαρχος.

Το Κρεμλίνο έχει ανακοινώσει ότι δεν υπάρχουν σχέδια για ένα γενικευμένο lockdown για την ώρα και ότι τα στοχευμένα μέτρα επαρκούν επειδή η Ρωσία είναι καλύτερα προετοιμασμένη σε σχέση με την αρχή της πανδημίας.

Η αυστηρή συμμόρφωση με τους κανόνες ως προς την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση έχουν βοηθήσει στην ανάσχεση της πανδημίας, σημείωσε ο δήμαρχος, ώστε ο αριθμός των νέων κρουσμάτων να μειώνεται κατά τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

«Αλλά η κατάσταση έγινε ξανά τεταμένη στις αρχές της εβδομάδας. Μπορείτε να το δείτε από τον αριθμό των νέων κρουσμάτων και των εισαγωγών» κατέληξε ο Σομπιάνιν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Νοεμβρίου 2020, 11:08