Ρωσία: «Τα σχέδια των τελικών κειμένων της διάσκεψης του Βερολίνου είναι σχεδόν έτοιμα»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020, 13:40
Ρωσία: «Τα σχέδια των τελικών κειμένων της διάσκεψης του Βερολίνου είναι σχεδόν έτοιμα»

Τα σχέδια των τελικών κειμένων της διεθνούς διάσκεψης του Βερολίνου για τη σύρραξη στη Λιβύη είναι σχεδόν έτοιμα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, ενώ εξέφρασε τη λύπη του που οι δύο εμπόλεμες πλευρές αρνούνται να συναντηθούν.

«Τα τελικά κείμενα είναι τώρα, κατά τη γνώμη μου, σχεδόν εγκεκριμένα... Σέβονται πλήρως τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Λιβύη» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Μόσχα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις για το περιεχόμενο των κειμένων αυτών και διατύπωσε προειδοποίηση κατά της υπερβολικής αισιοδοξίας, παρά την τήρηση από τις 12 Ιανουαρίου της εκεχειρίας, η οποία ενορχηστρώθηκε από τους προέδρους της Ρωσίας και της Τουρκίας Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ότι η σχέση ανάμεσα στους δύο βασικούς εμπόλεμους, τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης Φάγεζ αλ-Σάρατζ και τον  ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης Χαλίφα Χαφτάρ, παραμένει «τεταμένη». «Αρνούνται ακόμη και να βρεθούν στο ίδιο δωμάτιο» είπε.

«Το πιο σημαντικό τώρα είναι, μετά τη διάσκεψη του Βερολίνου, οι λιβυκές πλευρές να μην επαναλάβουν τα σφάλματα του παρελθόντος θέτοντας νέους όρους και εκτοξεύοντας η μία στην άλλη κατηγορίες» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος θα βρίσκεται την Κυριακή στο Βερολίνο.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020, 15:12