Τα τρία μέλη του ρωσικού πανκ συγκροτήματος Pusssy Riot που κατηγορούνται για «χουλιγκανισμό» επειδή τον Φεβρουάριο εισέβαλαν σε μια εκκλησία της Μόσχας και τραγούδησαν ένα τραγούδι κατά του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν θα παραμείνουν προς το παρόν προφυλακισμένες.

Οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν ζητήσει να αφεθούν ελεύθερες η Ναντιέζντα Τολοκονίκοβα, η Μαρία Αλεξίνα και η Εκατερίνα Σαμούτσεβιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Τολοκονίκοβα ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα απεργία πείνας για να καταγγείλει την απόφαση του δικαστηρίου να δώσει στα τρία μέλη του συγκροτήματος διορία μόλις πέντε ημέρες για να εξετάσουν το φάκελο της υπόθεσής τους.

Τόσο εκείνη, όσο και η Αλεξίνα είναι μητέρες μικρών παιδιών.

Το δικαστήριο αποφάσισε να παρατείνει την κράτηση των τριών μελών του Pussy Riot ως τις 24 Ιουλίου, με την αιτιολογία ότι είναι ύποπτες φυγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι τρεις νεαρές γυναίκες βρίσκονται υπό προσωρινή κράτηση εδώ και τέσσερις μήνες γιατί στις 21 Φεβρουαρίου, μερικές ημέρες πριν τις προεδρικές εκλογές της 4ης Μαρτίου στις οποίες νικητής αναδείχθηκε ο Πούτιν, μέλη του συγκροτήματος Pussy Riot που φορούσαν μάσκες και φορέματα μίνι εισέβαλαν στον καθεδρικό ναό του Σωτήρα στη Μόσχα και τραγούδησαν μια «πανκ προσευχή» κατά του Πούτιν μπροστά στους πιστούς.

Διαβάστε επίσης Ρωσία: Απεργία πείνας για τρία μέλη των Pussy Riot, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012, 21:24

Πατριάρχης Κύριλλος: «Οι “Pussy Riot” εκτελούν έργο του Σατανά», Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012, 23:27

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά
Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης