Το Κρεμλίνο θα εξετάσει το ζήτημα που σχετίζεται με το ενδεχόμενο να μετατεθεί εξαιτίας του κορωνοϊού για αργότερα η κλήτευση στρατευσίμων, η οποία ξεκινάει την 1η Απριλίου, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, όταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν σκέψεις για να μετατεθεί για αργότερα η κλήτευση στρατευσίμων.

«Δεν γνωρίζω, δεν μπορώ να απαντήσω στο ερώτημα σας. Είναι καλό ερώτημα. Θα το μελετήσουμε και πρέπει να σας πω ότι θα θέσουμε το ζήτημα αυτό στο υπουργείο Άμυνας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πεσκόφ, ερωτηθείς για το αν υπάρχουν κάποιες προβλέψεις σχετικά με την τροπή που μπορεί να λάβει η εξάπλωση του κορωνοϊού, δήλωσε ότι είναι αδύνατον να γίνει ακριβής πρόβλεψη για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με τον κορωνοϊό. «Υπάρχουν διάφορες προβλέψεις για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Στην πραγματικότητα η ανθρωπότητα βρέθηκε αντιμέτωπη με έναν ιό, την εξέλιξη του οποίου δεν μπορεί να υποθέσει κανείς όπως και να επιχειρήσει να κάνει μια πρόβλεψη» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Οι κλητεύσεις στρατευσίμων στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στις οποίες υπηρετούν άνδρες ηλικίας 18-27 ετών, με θητεία διάρκειας 12 μηνών, γίνονται δύο φορές τον χρόνο. Από 1ης Απριλίου έως 15 Ιουνίου και από 1ης Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου. Για κάθε κλήτευση εκδίδεται ειδικό προεδρικό διάταγμα καθώς ο πρόεδρος της χώρας είναι και ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης