Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν ανακοίνωσε σήμερα ότι από την Παρασκευή χαλαρώνουν κάποια από τα περιοριστικά μέτρα που έχουν υιοθετηθεί για την ανάσχεση της εξάπλωσης της Covid-19 στη ρωσική πρωτεύουσα, αποδίδοντας τη βελτίωση της κατάστασης στην επιτυχία της εκστρατείας εμβολιασμού.

«Η κατάσταση σχετικά με την εξάπλωση της νόσου μάς προκαλεί συγκρατημένη αισιοδοξία» έγραψε στον ιστότοπό του ο Σομπιάνιν, επισημαίνοντας ότι ο αριθμός των νέων ημερήσιων μολύνσεων Covid-19 την προηγούμενη εβδομάδα -2.000 με 4.000- ήταν «σημαντικά μικρότερος από αυτόν στα τέλη Δεκεμβρίου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ποσοστό εμβολιασμού έχει αυξηθεί κατά πολύ. Περισσότεροι από 220.000 Μοσχοβίτες έχουν ήδη λάβει αξιόπιστη προστασία από τον ιό» τόνισε ο δήμαρχος της πόλης.

Η Ρωσία ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα επισήμως μια τεράστια εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid-19: πλέον όλοι οι πολίτες μπορούν να λάβουν το εμβόλιο Sputnik-V.

Μεταξύ των μέτρων που ανακοίνωσε ο Σομπιάνιν είναι η επαναλειτουργία «με κανονικό καθεστώς» των αθλητικών σχολών, των μουσείων, των βιβλιοθηκών και των πολιτιστικών χώρων, καθώς και η αύξηση του ποσοστού θεατών στα θέατρα και τους κινηματογράφους από 25% σε 50% της χωρητικότητάς τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα μπαρ και τα εστιατόρια θα εξακολουθούν να κλείνουν στις 23:00, ενώ οι επιχειρήσεις θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι τουλάχιστον το 30% των εργαζομένων τους βρίσκεται σε τηλεργασία και οι πολίτες άνω των 65 ετών που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα, ένα μέτρο που στην πραγματικότητα δεν εφαρμόζεται.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα 21.887 νέα κρούσματα κορωνοϊού τις τελευταίες 24 ώρες, εκ των οποίων τα 3.458 στη Μόσχα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα ανέρχεται πλέον σε 3.655.839, ενώ 67.832 άνθρωποι έχουν πεθάνει από Covid-19.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης