Με χιούμορ αντιδρούν πολλοί Ρώσοι στη διολίσθηση του ρουβλίου όπως φαίνεται από τα αστεία που κυκλοφορούν στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Για παράδειγμα, ένας γράφει με αφορμή τη θεαματική πτώση της συναλλαγματικής ισοτιμίας του ρουβλίου, που έχασε την Τρίτη το 20% της αξίας του έναντι του ευρώ και του δολαρίου: «Τι θα επιθυμούσατε να αλλάξετε στο παρελθόν σας; Τα ρούβλια μου!».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έφτιαξα το τσάι μου πριν από δύο ρούβλια και είναι ακόμα ζεστό». Ένας μετά τον άλλο οι χρήστες του διαδικτύου ανήρτησαν το αστείο αυτό στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης όταν η ισοτιμία του ευρώ ξεπέρασε το απίστευτο όριο των 100 ρουβλιών.

«Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι σταθεροποίησε το ρούβλι, η ισοτιμία του οποίου τώρα βρίσκεται σε σταθερή πτώση» ειρωνεύτηκε ένας χρήστης αναφερόμενος στην παρέμβαση της ρωσικής κεντρικής τράπεζας η οποία ανακοίνωσε πως αυξάνει το βασικό επιτόκιο στο 17%.

«Η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε πτώση, όμως το δολάριο είναι σταθερό. Η οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται σε πτώση όμως το ευρώ είναι σταθερό. Η οικονομία της Ρωσίας είναι σταθερή, όμως το ρούβλι σημειώνει πτώση» έγραψε ένας άλλος χρήστης του Twitter.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν το δολάριο θα αξίζει 666 ρούβλια, θα φταίει ο διάβολος» σχολίασε ο surkov.russia επίσης στο Twitter.

«Ένας Ρώσος εκμυστηρεύτηκε στην φίλη του ότι όλη του η περιουσία είναι μόλις 100 ευρώ: “Φανταστικό! Σε 5 χρόνια θα είσαι εκατομμυριούχος” του απάντησε εκείνη», ήταν ακόμη ένα από τα αστεία που χρησιμοποιούν οι Ρώσοι ως μέσο ψυχολογικής άμυνας στη νέα οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα τους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης