Η βομβίστρια-καμικάζι που επιτέθηκε στο κέντρο της Τουριστικής Αστυνομίας στο Σουλταναχμέτ, στην Κωνσταντινούπολη, ήταν η ρωσικής υπηκοότητας Ντιάνα Ραμάζοβα, υποστηρίζουν οι τουρκικές αρχές με βάσει στοιχεία από την έρευνα τη αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας και μεταδίδουν τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η Ραμάζοβα, που κατάγεται από το Νταγκεστάν, φέρεται να ανήκε στη μουσουλμανική κοινότητα του Καυκάσου και να εισήλθε στην Τουρκία με τουριστική βίζα τον περασμένο Ιούνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα στοιχεία προέκυψαν από την έρευνα που έγινε στο κινητό της τηλέφωνο που βρέθηκε, μετά την έκρηξη, ανέφεραν οι τουρκικές αρχές. Διαπιστώθηκε ότι είχε επισκεφτεί την περιοχή Σουλταναχμέτ και παλιότερα και τράβηξε φωτογραφίες.

Από την εξέταση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στη σορό της Ραμάζοβα, προέκυψε ότι ήταν έγκυος δύο μηνών.

Οι τουρκικές αρχές εξετάζουν πιθανές διασυνδέσεις της με τις τρομοκρατικές ομάδες Αλ Κάιντα και Ισλαμικό Χαλιφάτο, παρά το γεγονός ότι την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η εκτός νόμου οργάνωση της αριστεράς DHKP-C.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις έρευνες, στις οποίες συμμετέχουν πράκτορες της ΜΙΤ, εξετάζεται αν η Ραμάζοβα ήρθε στην Τουρκία για τη διεξαγωγή της επίθεσης αυτής, ή αν στρατολογήθηκε και ανέλαβε την αποστολή όσο βρισκόταν στην Τουρκία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης