Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη αναπτύχθηκαν πάνω από τη Συρία

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015, 23:56
Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη αναπτύχθηκαν πάνω από τη Συρία
Η Ρωσία έχει αναπτύξει τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη στη Συρία, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ένας Αμερικανός αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Οι ΗΠΑ έχουν επισημάνει την παρουσία «τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών στο έδαφος σε περιοχή κοντά στη Λαττάκεια», ένα προπύργιο της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ, γνωστοποίησε αυτή η πηγή.

Νωρίτερα, δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι ένας μικρός αριθμός ρωσικών μαχητικών αεριωθούμενων έχει αναπτυχθεί σε μια αεροπορική βάση στη Συρία.

Ένας εκ των αξιωματούχων, που δεν θέλησε να κατονομαστεί, επισήμανε ότι τέσσερα μαχητικά της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας βρίσκονται στην αεροπορική βάση κοντά στη Λαττάκεια. Ο δεύτερος αξιωματούχος απέφυγε να δώσει έναν ακριβή αριθμό μαχητικών.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ σημείωσε κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης σήμερα ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να προσπαθεί να πείσει τη Ρωσία να βρει έναν διαφορετικό τρόπο προκειμένου να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία από το να προσφέρει βοήθεια στην κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Άσαντ.

«Θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε τη Ρωσία να βρει έναν εποικοδομητικό τρόπο να προσφέρει διαρκή υποστήριξη στις επιχειρήσεις που διεξάγονται στη συριακή επικράτεια εναντίον του Ισλαμικού Χαλιφάτου» τόνισε ο Έρνεστ.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015, 23:56