Ρωσική απόβαση με άρματα μάχης στη Συρία!

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012, 21:31
Ρωσική απόβαση με άρματα μάχης στη Συρία!
Στο λιμάνι Ταρτούς της Συρίας ρωσικά πλοία αποβίβασαν τεθωρακισμένα, άρματα μάχης και πάνω από 400 πεζοναύτες. Η πληροφορία αυτή επιβεβαιώνεται από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar Tass, το οποίο αναφέρει ότι τρία πολεμικά σκάφη, το «Aleksander Otrakovskiy», το «Georgiy Pobedonosets» και το «Kondopoga», αποβίβασαν τεθωρακισμένα οχήματα –BTR, μεταφοράς προσωπικού και εκατοντάδες πεζοναύτες, που βρίσκονταν στα ρωσικά πλοία.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται ρωσική απόβαση σε συριακό λιμάνι, καθώς, παρά την παρουσία ρωσικών πλοίων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, το Κρεμλίνο ακολουθούσε την τακτική της υποβάθμισης του γεγονότος. Σύμφωνα πάντως με δημοσιεύματα, μία ρωσική μονάδα αναγνώρισης και μία μονάδα GRU, απαρτιζόμενες συνολικά από περίπου 50 άνδρες, έχουν μεταφερθεί στην Tartus, προκειμένου να ασφαλίσουν την ευρύτερη περιοχή της απόβασης αρκετές ημέρες πριν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι λίγες ημέρες πριν, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διεμήνυε σε όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχει περίπτωση απόβασης των συγκεκριμένων δυνάμεων στο Ταρτούς, ενώ λίγες μέρες αργότερα τόνισε ότι «υπάρχει ένα ενδεχόμενο τα πλοία να "δέσουν" στο λιμάνι του Ταρτούς για την περαίωση λογιστικών εργασιών. Έχουμε κάθε δικαίωμα να το πράξουμε αυτό...»

Τα πλοία αυτά αναμένεται περάσουν απόψε το βράδυ από τα Στενά των Δαρδανελίων και της Κωνσταντινούπολης με κατεύθυνση το λιμάνι Νοβοροσίσκ της Μαύρης Θάλασσας.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Αυγούστου 2012, 21:57