Ισχυρές ρωσικές ναυτικές μονάδες έχουν καταπλεύσει στη θαλάσσια περιοχή των ακτών της Συρίας.

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές επιβεβαίωσαν πληροφορίες δυτικών υπηρεσιών πληροφοριών ως προς την παρουσία 15 πολεμικών σκαφών κοντά στις ακτές της Συρίας.
Συγκεκριμένα οι Ρώσοι έχουν παρατάξει ένα θωρηκτό, ένα καταδρομικό, τέσσερις φρεγάτες και τρεις κορβέτες. Τα σκάφη αυτά είναι εξοπλισμένα με συστήματα κατευθυνόμενων πυραύλων. Συνοδεύονται από δύο αποβατικά σκάφη και 2 ναρκοθέτιδες (τα μεγαλύτερα του ρωσικού στόλου). Δύο υποβρύχια με πυραύλους τύπου ΚΡΟΥΖ συμπληρώνουν την ρωσική ναυτική δύναμη.
Εξαγγελία γυμνασίων

Τη διεξαγωγή ναυτικών γυμνασίων ευρείας κλίμακας στη Μεσόγειο ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Οι ασκήσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση θα ξεκινήσουν την 1η Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν στις 8 του μηνός.
Σύμφωνα με το υπουργείο, τα γυμνάσια θα περιλαμβάνουν διεξαγωγή αντιαεροπορικών, αντιυποβρυχιακών ασκήσεων και ασκήσεων κατά ναρκών.
Προετοιμασίες για εισβολή στο Ιντλίμπ

Οι ρωσικές Αρχές έχουν προειδοποιήσει εδώ κα περίπου δύο εβδομάδες την Τουρκία πως το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου αναμένεται να εκτελεστεί το σχέδιο εισβολής των καθεστωτικών δυνάμεων του προέδρου Άσαντ και των Ρώσων στον θύλακα Ιντλίμπ που εφάπτεται με τα τουρκικά σύνορα και βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών και κυρίως των μαχητών της Αλ Νούρα (πρώην αλ Κάιντα).
Στον θύλακα αυτό έχουν καταφύγει και οι μαχητές που έχουν αναμείνει στον ISIS και διέφυγαν από τη Ράκα και από άλλες περιοχές τις οποίες έχει ανακαταλάβει ο καθεστωτικός συριακός στρατός. Το ρωσικό επιτελείο έχει ξεκαθαρίσει στην Τουρκία, η οποία διατηρεί ακόμη και σήμερα εξαιρετικές σχέσεις με τα υπολείμματα των τζιχαντιστικών δυνάμεων στη Συρία πως η απόφαση για τον έλεγχο του θύλακα Ιντλίμπ δεν επιδέχεται αναβολής παρά τις τουρκικές αντιρρήσεις.
Στην επιχείρηση θα συμμετέχουν και δυνάμεις της ιρανικής πολιτοφυλακής που δραστηριοποιείται στη Συρία. Για πρώτη όμως φορά δήλωσαν πως θα απέχουν της επιχείρησης αυτής οι σιίτες Χεσμπολάχ του Λιβάνου, εξέλιξη η οποία έχει θορυβήσει τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες.
Αυτή η εξέλιξη σημαίνει πως οι εξαιρετικά εκπαιδευμένες σε πραγματικά θέατρα πολέμου δυνάμεις της λιβανέζικης Χεμπολάχ ενδεχομένως να επιστρέφουν στον Λίβανο προκαλώντας ευνόητες ανησυχίες στον ισραηλινό στρατό.
Οι Αμερικανοί και οι Γάλλοι οι οποίοι βρίσκονται σε διασπορά πέριξ και κοντά στο Ιντλίμπ, απλώς παρακολουθούν τις κινήσεις σύμφωνα με αναφορές των υπηρεσιών ασφαλείας των εμπλεκομένων στη Συρία δυνάμεων.

Δεν αναμένεται ενεργή εμπλοκή των Αμερικανών ή των Γάλλων σε αυτή την επιχείρηση και τουλάχιστον στην πρώτη φάση της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης