Συκοφαντίες χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, τα περί ρωσικής ανάμειξης στις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων».
Το Κρεμλίνο, σχολιάζοντας τους πρόσφατους ισχυρισμούς περί ρωσικής ανάμειξης, ξεκαθάρισε ότι η Ρωσία θεωρεί εσωτερική υπόθεση της Γαλλίας τις διαδηλώσεις του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων», σημειώνοντας ότι η Μόσχα δεν έχει παρέμβει στα ζητήματα άλλων χωρών.
«Θα ήθελα να πω ότι η Ρωσία θεωρεί τα πάντα που συμβαίνουν καθαρά εσωτερική υπόθεση της Γαλλίας. Δεν έχουμε παρέμβει και δεν πρόκειται να παρέμβουμε σε εσωτερικές υποθέσεις οποιασδήποτε χώρας, περιλαμβανομένης και της Γαλλίας» υποστήριξε ο Πεσκόφ, μιλώντας σε δημοσιογράφους.
Την Κυριακή ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λεντριάν ανέφερε ότι η Γενική Γραμματεία Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας της Γαλλίας (SGDSN) ερευνά αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία φέρεται να έχει ανάμειξη στις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων».
Και αυτό έπειτα από δημοσίευμα που έκανε λόγο για λογαριασμούς του Twitter που υποστηρίζεται πως σχετίζονται με τη Ρωσία και οι οποίοι φέρονται να «πυροδοτούσαν» τις διαδηλώσεις των «κίτρινων γιλέκων», αναρτώντας για παράδειγμα φωτογραφίες τραυματισμένων διαδηλωτών.

Εντούτοις, η Μόσχα έχει αρνηθεί επανειλημμένα την ανάμειξή της σε εσωτερικές υποθέσεις ξένων χωρών.

Τα «κίτρινα γιλέκα» που διαμαρτύρονται από τα μέσα Νοεμβρίου για τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων και τα εκτεταμένα επεισόδια που έχουν ξεσπάσει κατ’ εξακολούθηση έχουν θέσει τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ενώπιον σοβαρών προκλήσεων, καθώς αναζητεί τρόπους για να αντιμετωπίσει την κρίση.
Το BBC θέλει απεγνωσμένα να δει τη Ρωσία πίσω από τις διαμαρτυρίες των «κίτρινων γιλέκων»
«Αποδείξεις» για τον υποτιθέμενο ρόλο της Μόσχας στις διαμαρτυρίες των «κίτρινων γιλέκων» στη Γαλλία αναζητεί απεγνωσμένα το BBC.
Αυτό παραδέχτηκε και συνεργάτης του BBC, με δημοσιογράφο του δικτύου να εξηγεί σε ανταποκριτή που κάλυπτε τις κινητοποιήσεις ότι «έψαχνε διάφορες οπτικές», καθώς ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας «διψούσε για αίμα».
Σε συνομιλία που έχει στην κατοχή του το Sputnik, ο ανταποκριτής του BBC στις κινητοποιήσεις απαντά σε δημοσιογράφο του καναλιού ότι δεν έχει δει κάποιον Ρώσο και η δημοσιογράφος δεν δείχνει ικανοποιημένη.
«Λοιπόν, ίσως ορισμένες ρωσικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούν πολύ καλά (τις διαμαρτυρίες), (χαμογελαστό emoji);» συνεχίζει η συνεργάτιδα του BBC.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα κάλεσε την Κυριακή το βρετανικό κοινό να αξιολογήσει τις δραστηριότητες του BBC.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες από sputniknews.gr
Σύνταξη: Κώστας Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης