Την επόμενη των βίαιων επεισοδίων στο Κιργιστάν, η Ρωσία απέστειλε περίπου 150 αλεξιπτωτιστές στη στρατιωτική της βάση στη χώρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός του επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός, Νικολάι Μακάροφ.

Οι ενισχύσεις αυτές εστάλησαν στη ρωσική βάση Καντ, σχεδόν είκοσι χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Μπισκέκ, για την προστασία των οικογενειών των Ρώσων στρατιωτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ, το πρακτορείο Ιντερφάξ μετέδωσε ότι ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντίμιρ Πούτιν, κάλεσε την επικεφαλής της de facto κυβέρνησης του Κιργιστάν και πρώην υπουργό Εξωτερικών, Ρόζα Οτουνμπάνεβα, να μην ανεχθεί άλλη βία.

Επίσης, ο Πούτιν αρνήθηκε με κατηγορηματικό τρόπο τις κατηγορίες της κυβέρνησης του προέδρου Μπακίγεφ, ότι η Ρωσία είχε ανάμειξη στην εξέγερση.

Την ίδια ώρα, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, δήλωσε σήμερα συγκλονισμένος για την αιματοχυσία στο Κιργιστάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Απευθύνω έκκληση στους υπεύθυνους να κάνουν το παν, για να αποτρέψουν περαιτέρω βίαια επεισόδια. Η χώρα έχει ανάγκη να βρει τον δρόμο της προς την ασφάλεια και τη σταθερότητα το συντομότερο δυνατό, στο πλαίσιο των συνταγματικών και δημοκρατικών θεσμών» τόνισε ο Γερμανός ΥΠΕΞ.

Στο Παρίσι, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε σήμερα ότι η Γαλλία κάνει έκκληση προς όλες τις πλευρές στο Κιργιστάν να δείξουν υπευθυνότητα και να απορρίψουν κάθε μορφή βίας.

Διαβάστε επίσης:
Κιργιστάν: Προεδρικές εκλογές σε έξι μήνες, 8 Απριλίου 2010, 14:15

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης