Η Αμπχαζία θα επιτρέψει την κατασκευή στρατιωτικής βάσης της Ρωσίας στο έδαφός της, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της χώρας.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει την οργή της γεωργιανής πλευράς, αφού ενισχύει την εξάρτηση της αποσχισθείσας επαρχίας από την Ρωσία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ηγέτης της Αμπχαζίας, Σεργκέι Μπάγκαπς, ο οποίος αφίχθη στη Μόσχα, θα υπογράψει την Τετάρτη τη σχετική συμφωνία με τον πρόεδρο, Ντμίτρι Μεντβιέντεφ. Το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε τη συνάντηση, χωρίς όμως να αναφέρει το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Όπως δήλωσε Αμπχάζιος αξιωματούχος, η νέα βάση που θα συνδέεται με πολλά σημεία στην Αμπχαζία και στην οποία θα στρατωνίζονται τουλάχιστον 3.000 άνδρες των χερσαίων δυνάμεων, περιλαμβανομένων και μονάδων της ρωσικής μεθοριακής φρουράς FSB, θα κατασκευασθεί «κάποια στιγμή στο προσεχές μέλλον».

Η Γεωργία κατήγγειλε τα νέα σχέδια για την κατασκευή χερσαίας βάσεως, τα οποία χαρακτήρισε παράνομα: «Η Αμπχαζία και η Νότιος Οσετία είναι εδάφη της Γεωργίας και η ανάπτυξη ξένων δυνάμεων στην περιοχή μίας άλλης χώρας ονομάζεται κατοχή», τόνισε σήμερα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Νταβίντ Μπακράτζε, από το Τμπιλίσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από την εποχή της ρωσικής επίθεσης το 2008, η Αμπχαζία και η Νότιος Οσετίας έχουν καταστεί μία απέραντη στρατιωτική βάση για τη Ρωσία», τόνισε ο ίδιος, ενώ ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ, Μαξίμ Γκβιντζία, δήλωσε, από την πλευρά του, πως οι δυνάμεις που θα επανδρώσουν τη βάση ήδη βρίσκονται στην περιοχή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης