«Υπάρχουν ακόμη σημάδια που έρχονται από την Ουάσινγκτον για την πιθανότητα να χρησιμοποιήσει βία, προκειμένου να ανατρέψει τις νόμιμες Αρχές, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης στρατιωτικής επέμβασης. Αυτό είναι κάτι που βασικά λέγεται ανοιχτά στον Λευκό Οίκο», σημείωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, στη διάρκεια ενημέρωσης Τύπου, αναφερόμενη στην πολιτική κρίση στη Βενεζουέλα.

«Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι αυτό το είδος δηλώσεων διά στόματος Αμερικανών αξιωματούχων συνιστά άμεση παραβίαση του Άρθρου 2 παρ. 4 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών που δίνει την εντολή σε όλα τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών να απέχουν από την απειλή ή χρήση βίας στις διεθνείς σχέσεις», παρατήρησε η ίδια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, οι ΗΠΑ προτρέπουν τον στρατό της Βενεζουέλας να διαπράττουν εγκλήματα, υποσχόμενες αμνηστία εάν προδώσουν τις Αρχές της χώρας.

«Χωρίς να έχεις καμία πρόθεση, καταλήγεις στο συμπέρασμα, ξεκάθαρα κρίνοντας από αυτήν την κατάσταση, ότι η απόφαση για τη χρήση βίας έχει ληφθεί από την Ουάσινγκτον, όλα τα άλλα δεν είναι τίποτα άλλο πέρα από επιχείρηση συγκάλυψης», υπογράμμισε ακόμη.

«Η Ουάσινγκτον έχει στραφεί στις άμεσες απειλές για κυρώσεις στον στρατό της Βενεζουέλας, ο οποίος παραμένει πιστός στη νόμιμη κυβέρνηση», είπε επίσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζον Μπόλτον, έχει δηλώσει ότι η Ουάσινγκτον ετοιμάζεται να εξαιρέσει ανώτατους στρατιωτικούς αξιωματούχους της Βενεζουέλας από τις κυρώσεις, εάν δηλώσουν πίστη στον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάιδο, ο οποίος αυτοαναγορεύτηκε μεταβατικός πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Άλλωστε, και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε, μιλώντας στο CBS, ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει αμερικανικό στρατό στη Βενεζουέλα ως μια «επιλογή».

Οι ΗΠΑ, μετά από την αυτοανακήρυξη του Γκουάιδο ως προσωρινού προέδρου της Βενεζουέλας, εξέφρασαν τη στήριξή τους στο πρόσωπό του, με τον Νικολάς Μαδούρο να κατηγορεί την Ουάσινγκτον για απόπειρα να πραγματοποιήσει πραξικόπημα στη Βενεζουέλα.

Η Ρωσία είναι μεταξύ των χωρών που έχουν εκφράσει τη στήριξή τους στον Μαδούρο, ως τον νόμιμο πρόεδρο της χώρας.

Πηγή: Sputnik 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης