Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις ουκρανικές βουλευτικές εκλογές, στις οποίες πρώτο κόμμα αναδείχθηκε το κόμμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η Ρωσία θα κρίνει τη νέα ουκρανική κυβέρνηση με βάση τα έργα της.

Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι αποτελέσματα των εκλογών στην Ουκρανία επιβεβαιώνουν ότι ο λαός κουράστηκε από την πολιτική του εκφοβισμού, που είχαν υιοθετήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι ενδεικτικό ότι οι εθνικιστικές δυνάμεις δεν έτυχαν της ευρείας υποστήριξης του ουκρανικού λαού. Αρκετά μικρό ποσοστό συγκέντρωσε το κόμμα «Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη» του Πέτρο Ποροσένκο. Η ομάδα των εξτρεμιστών της «Ελευθερίας» και άλλων ριζοσπαστικών κομμάτων δεν μπήκαν καν στην βουλή. Όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι ο ουκρανικό λαός κουράστηκε από την πολιτική του εκφοβισμού, που είχαν υιοθετήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Προφανώς μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει την ψηφοφορία που έγινε ως ‘ψηφοφορία ελπίδας’» αναφέρει το ρωσικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση του.

Η Μόσχα ευελπιστεί ότι η νέα βουλή της Ουκρανίας θα αξιοποιήσει με τρόπο σοφό, για ειρηνικούς σκοπούς, την εμπιστοσύνη του λαού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης