Στρατοδικείο της πόλης Ροστόφ αποφάσισε τη προφυλάκιση για διάστημα δύο μηνών ενός Ρώσου στρατιωτικού από την περιοχή της Μόσχας καθώς κατηγορείται για τη δολοφονία οδηγού ταξί, ύστερα από λογομαχία για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Την είδηση μετέδωσαν οι ιστότοποι 161.ru και Kommersant-Yug επικαλούμενοι την υπηρεσία Τύπου του δικαστηρίου.

Δράστης θεωρείται ο 33χρονος λοχαγός Αλεξέι Κριλόφ. Το θύμα ήταν ένας 51χρονος οδηγός ταξί, ο Ρομάν Γκαβασαρί, με καταγωγή από το Αζερμπαϊτζάν, ο οποίος έμενε επί χρόνια στην περιοχή του Ροστόφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συγγενείς του οδηγού επιβεβαίωσαν στον ιστότοπο Astra τον θάνατό του. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ιστότοπου 161.ru, ο λοχαγός υπηρετούσε σε στρατιωτική μονάδα πυραύλων και είχε υπηρετήσει σε αρκετές «θερμές τοποθεσίες».

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στις 15 Αυγούστου ο Ρώσος στρατιωτικός λογομάχησε για τον πόλεμο στην Ουκρανία με τον οδηγό του ταξί στο οποίο επέβαινε. Ο αξιωματικός πυροβόλησε τέσσερις φορές με περίστροφο τύπου Μακάροφ τον άτυχο ταξιτζή, ο οποίος εξέπνευσε πριν φθάσουν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Kommersant, η Ανακριτική Επιτροπή άσκησε ποινική δίωξη κατά του στρατιωτικού για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Ο ιστότοπος 161.ru γράφει ότι ο αξιωματικός κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 15 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν σχολιάζει το συμβάν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης