Ένα απίστευτο σκηνικό σημειώθηκε στην πόλη Βινίτσια της Ουκρανίας. Κατά τη διάρκεια της κηδείας ενός Ουκρανού στρατιώτη, ένας Ρώσος παπάς επιτέθηκε και χτύπησε με τον σταυρό που κρατούσε στο χέρι του έναν ιερέα της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 22 Ιουλίου, στην κηδεία του στρατιώτη Ολεξάντρ Ζινίιφ που σκοτώθηκε σε μάχη στη Βινίτσια κοντά στο Μικολάιφ. Ο Ρώσος παπάς Μιχαήλο Βασιλιούκ έτρεξε προς το βήμα όπου μιλούσε ο Ανατόλι Ντούντκο και προσπάθησε να τραβήξει τον σταυρό που φορούσε στον λαιμό του ο Ουκρανός ιερέας, προτού τον χτυπήσει με τον σταυρό που κρατούσε ο ίδιος στο χέρι του. Ο καυγάς διακόπηκε με την παρέμβαση στρατιωτικών, που απομάκρυναν τον Βασιλιούκ, προκειμένου να συνεχιστεί η κηδεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ουκρανός ιερέας φέρεται να είπε ότι ένας από τους λόγους που ο Πούτιν ξεκίνησε τον πόλεμο με την Ουκρανία ήταν για να προστατεύσει τους πιστούς της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, σχόλιο που εκνεύρισε τον Βασιλιούκ.

Ο ντόπιος ακτιβιστής, Σερχίι Τίμκοφ, ανέφερε ότι Ντούντκο τραυματίστηκε ελαφρά από την επίθεση του Ρώσου παπά. Σύμφωνα με το ουκρανικό ΜΜΕ Vinbazar, η αστυνομία της Βινίτσια ενημερώθηκε για το περιστατικό και διέταξε ποινική έρευνα.

Πρόκειται για ένα πραγματικά πρωτόγνωρο και απίστευτο συμβάν, αν αναλογιστεί κανείς πως ο Βασιλιούκ χτύπησε έναν ομόθρησκο και ομόδοξο άνδρα και αν μη τι άλλο το έκανε χρησιμοποιώντας το σύμβολο της Πίστης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης