Μια ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο έπληξε το βράδυ του Σαββάτου το βόρειο Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός. «Η ρουκέτα η οποία εκτοξεύθηκε από τον Λίβανο έπληξε την Άνω Γαλιλαία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο στρατός διορθώνοντας την αρχική δήλωση σύμφωνα με την οποία η ρουκέτα είχε πέσει ανατολικά της πόλης Άγιος Ιωάννης στην Άκρα.

Κανείς δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τη ρουκέτα, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν φαίνεται να έχει προκαλέσει θύματα ή ζημιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή από τις αρχές ασφάλειας του Λιβάνου, δήλωσε πως η ρουκέτα εκτοξεύθηκε από την Ντέιρα, σε απόσταση τριών χιλιομέτρων από τη μεθόριο με το Ισραήλ. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ισραηλινά ελικόπτερα πέταξαν πάνω από την περιοχή των συνόρων.

Στα μέσα Ιουλίου, τουλάχιστον εννέα ρουκέτες είχαν εκτοξευθεί προς το Ισραήλ από τον Λίβανο. Το εβραϊκό κράτος είχε απαντήσει με πυρά πυροβολικού προς το λιβανικό έδαφος.

Στρατιωτικοί αξιωματούχοι του Λιβάνου είχαν αποδώσει την ευθύνη για τα πυρά εκείνα σε μια μικρή ομάδα Παλαιστινίων, που προχώρησαν στις ρήψεις σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Γάζα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Κλιμακώνεται η ένταση
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014, 20:52

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης