Οι Αρχές της Ρουμανίας ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψαν 2.158 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 -τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των μολύνσεων που έχει αναφερθεί στην ανατολικοευρωπαϊκή χώρα ως αυτό το στάδιο- με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό να φθάνει τις 127.572.

Το ίδιο διάστημα 33 άνθρωποι, 21 άνδρες και 12 γυναίκες υπέκυψαν στον COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας να αυξάνεται στους 4.825 νεκρούς, ενημέρωσε η ειδική επιχειρησιακή ομάδα στην οποία έχει ανατεθεί ο συντονισμός των προσπαθειών αντιμετώπισης της πανδημίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, στην πρωτεύουσα, το Βουκουρέστι, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι όλες οι κλίνες των δομών υγείας που έχουν οριστεί για τη θεραπεία των ασθενών που μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό είναι πλέον κατειλημμένες και στο εξής οι ασθενείς θα διακομίζονται σε νοσοκομεία άλλων ρουμανικών πόλεων.

Σύμφωνα με το κλιμάκιο αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, 7.496 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία αναφοράς, ενώ 550 έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Στον αντίποδα, έχουν αναρρώσει μέχρι σήμερα 102.476 άνθρωποι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται με πολύ πιο ταχείς ρυθμούς στη Ρουμανία από τα μέσα Ιουνίου. Ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε κατά 7.713 εκείνον τον μήνα, 23.916 τον Ιούλιο, 36.654 τον Αύγουστο και 40.032 περιπτώσεις τον Σεπτέμβριο, κατά τα επίσημα δεδομένα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης