Κονδύλια -ύψους 1,3 δισ. ευρώ- θα επενδύσει το υπουργείο Μεταφορών της Ρουμανίας για την αποκατάσταση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Κραϊόβα- Καλαφάτ (στο νότιο τμήμα της χώρας) αλλά και τον εκσυγχρονισμό 16 θαλάσσιων και παραδουνάβιων λιμένων.

Η χρηματοδότηση θα γίνει από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Συνοχής, μέσω του σχεδίου στρατηγικών επενδύσεων «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το υπουργείο Μεταφορών έχει στη διάθεσή του 1,3 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη έργων, σχετικών με τους δύο διαδρόμους που διασχίζουν τη Ρουμανία», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον διάδρομο Ρήνου-Δούναβη και τον ανατολικό διάδρομο Ανατολικής Μεσογείου, δύο από τους εννέα κύριους διαδρόμους του νέου χάρτη του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών, που παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Ένα από τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν μέσα από το πρόγραμμα είναι η αποκατάσταση της σιδηροδρομικής σύνδεσης Κραϊόβα- Καλαφάτ, η οποία εξασφαλίζει της σύνδεση της πόλης Καλαφάτ με τη γέφυρα της πόλης Βιντίν, ως τμήμα του ανατολικού διαδρόμου Ανατολικής Μεσογείου, όπως ορίζεται από τις οδηγίες του CEF. Η μελέτη σκοπιμότητας για το έργο ολοκληρώθηκε το 2012 και ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου φθάνει τα 400 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο του ποσού των 1,3 δισ. ευρώ θα έχει αρχικό στόχο τον εκσυγχρονισμό 16 παραδουνάβιων και θαλάσσιων λιμένων», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης