Ακόμη ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο έπληξε την περιοχή της Βαλκανικής χερσονήσου, όταν σφοδρή καταιγίδα, η οποία συνοδευόταν από ανέμους που έφταναν τα 100 χιλιόμετρα την ώρα, άφησε πίσω της τουλάχιστον οκτώ νεκρούς και 67 τραυματίες στα δυτικά της Ρουμανίας, σύμφωνα με τις Αρχές της χώρας.

Πολλοί από τους τραυματίες ήταν άνθρωποι που περπατούσαν στους δρόμους. Μεταξύ των θυμάτων είναι ένας άνδρας, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν χτυπήθηκε από πινακίδα στην Τιμισοάρα, και μία γυναίκα, που σκοτώθηκε από πτώση δέντρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σοβαρές ζημιές καταγράφηκαν σε πολυκατοικίες, νοσοκομεία και σχολεία, ενώ δεκάδες πόλεις και χωριά βυθίστηκαν στο σκοτάδι λόγω των διακοπών στην ηλεκτροδότηση.

Μια ομάδα τουριστών παρέμεινε εγκλωβισμένη σε τελεφερίκ για μία ώρα στην κοινότητα Μαραμούρες στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η καταιγίδα έπληξε επίσης το οδικό και το σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς δρόμοι έκλεισαν και δρομολόγια τρένων ανεστάλησαν σε διάφορες περιοχές της χώρας, εξαιτίας των δέντρων που ξεριζώθηκαν από τους θυελλώδεις ανέμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, να αφαιρέσουν τις ηλεκτρικές συσκευές από τις πρίζες και να μείνουν μακριά από κολόνες μεταφοράς ενέργειας.

«Υπάρχουν δεκάδες δέντρα που έχουν ξεριζωθεί, κλειστοί δρόμοι, δεν έχουμε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό. Στέγες ξεκόλλησαν από σπίτια και κτήρια. Φορτηγά αναποδογύρισαν. Δεν έχω ξαναδεί τίποτα τέτοιο» δήλωσε ο δήμαρχος της Τιμισοάρα, ο Νικολάε Ρόμπου.

Η ρουμανική κυβέρνηση τόνισε ότι θα βοηθήσει τους πολίτες στις κοινότητες που επλήγησαν, ωστόσο επεσήμανε πως «δεν μπορούμε να πολεμήσουμε τον καιρό».

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν καταστροφές και σε περιοχές της Σερβίας και της Κροατίας, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Στη Σερβία έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από πτώσεις δέντρων, μεταξύ αυτών κι ένα παιδί πέντε ετών, ενώ ένας άνδρας αγνοείται. Στην Κροατία, οι πλημμύρες σε αρκετές παράκτιες πόλεις προκάλεσαν
κυκλοφοριακό κομφούζιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης