Ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Λούντοβιτς Όρμπαν δήλωσε ότι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις που έχουν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19 θα αρθούν σίγουρα μετά τις 15 Μαΐου, προσθέτοντας ωστόσο ότι αυτό θα συμβεί υπό ορισμένες προϋποθέσεις.

«Προς το παρόν, είναι βέβαιο ότι αυτό που ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Γιοχάνις θα συμβεί, δηλαδή ότι θα αρθούν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις. Επομένως θα επιτρέπεται η μετακίνηση των πολιτών, υπό την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφάλειας και αποφυγής συνωστισμού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρουμάνος πρωθυπουργός. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά την επανάληψη οικονομικών δραστηριοτήτων, η κυβέρνηση διεξάγει αναλύσεις σε κάθε τομέα. «Ετοιμάζουμε ένα σχέδιο, με το οποίο θα ανακοινώσουμε άρση των περιορισμών ανά τομείς, που θα συνοδεύονται από ένα πλαίσιο κανόνων οι οποίοι θα πρέπει να τηρούνται» υπογράμμισε ο κ. Όρμπαν.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας Μάρτσελ Βέλα είχε επισημάνει -σε βίντεο που ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης- ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη χαλάρωση των περιορισμών για τα άτομα άνω των 65 ετών. Σύμφωνα με τον κ. Βέλα, οι ρουμανικές Αρχές ενδέχεται να τροποποιήσουν το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι πολίτες άνω των 65 ετών μπορούν να μετακινηθούν για τα απαραίτητα ψώνια.

«Εξετάζουμε μια χαλάρωση του προγράμματος για άτομα άνω των 65 ετών. Είναι πιο πιθανό το χρονικό διάστημα 11:00-13:00 (σ.σ. κατά το οποίο επιτρέπεται η μετακίνηση των πολιτών άνω των 65 ετών) να αλλάξει και να “μετακινηθεί” λίγες ώρες νωρίτερα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης