Ένα ελικόπτερο συνετρίβη στην επαρχία Τουλτσέα, στην Ανατολική Ρουμανία, με αποτέλεσμα τον θάνατο πέντε ανθρώπων.

Το δυστύχημα συνέβη χθες το απόγευμα στο χωριό Όστροβ, όπου έχουν μεταβεί ομάδα της γενικής εισαγγελίας της Ρουμανίας, εγκληματολόγοι με επικεφαλής τον Γκαμπριέλ Τάρου, επιθεωρητή του Εγκληματολογικού Ινστιτούτου της Γενικής Επιθεώρησης της Ρουμανικής Αστυνομίας, καθώς και ομάδα του ρουμανικού Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, για να διαπιστώσουν τα αίτια της συντριβής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο ελικόπτερο, το οποίο είχε απογειωθεί από το Μόλδοβα, επέβαιναν οκτώ άτομα. Συνοδευόταν από άλλο ελικόπτερο, το οποίο προσγειώθηκε κοντά στον τόπο της συντριβής. Από το ρουμανικό Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών έγινε γνωστό ότι το ελικόπτερο ήταν κατασκευασμένο στην πρώην Σοβιετική Ένωση και εκτελούσε πτήσεις μεταξύ Μόλδοβα και Τουρκίας.

«Πρόκειται για δύο ελικόπτερα Κ-26 που εκτελούσαν πτήση μεταξύ Τσισινάου και περιοχής της Τουρκίας και το ένα κατέπεσε στο Όστροβ για άγνωστος λόγους. Φαίνεται πως τα δύο ελικόπτερα εκτελούσαν πτήση όψεως σε μη ελεγχόμενο εναέριο χώρο» δήλωσε ο γενικός διευθυντής της ρουμανικής διεύθυνσης υπηρεσιών εναέριων μέσων (ROMATSA), Μπογκντάν Ντοντσίου. Όπως σημείωσε, τα συγκεκριμένα ελικόπτερα χρησιμοποιούνται κυρίως για αγροτικές εργασίες και σε ορισμένες περιπτώσεις μεταφέρουν επιβάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης