Ρουμανία: Χιλιάδες διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017, 05:46
Ρουμανία: Χιλιάδες διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης
Χιλιάδες Ρουμάνοι πλημμύρισαν εκ νέου τους δρόμους της χώρας απαιτώντας την παραίτηση της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης, η οποία παραμένει αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανές κίνημα διαμαρτυρίας μετά την απόπειρά της στα τέλη Ιανουαρίου να καταστήσει πιο ευέλικτη τη νομοθεσία κατά της διαφθοράς.

Στο Βουκουρέστι τουλάχιστον 2.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν, αψηφώντας την καταρρακτώδη βροχή, μπροστά από την έδρα της κυβέρνησης φωνάζοντας «κλέφτες» και «παραίτηση», μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η νυν κυβέρνηση έχασε κάθε ίχνος αξιοπιστίας. Το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα κέρδισε τις εκλογές, εμείς δεν το αμφισβητούμε, όμως πρέπει να βρούμε τίμιους ανθρώπους για να κυβερνήσουν τη χώρα» δήλωσε ο Γκεόργκ, ένας εκ των διαδηλωτών.

«Είναι σημαντικό να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση, να λέμε στους κυβερνώντες ότι τους παρακολουθούμε και δεν ανεχόμαστε τη διαφθορά» είπε από τη μεριά της η 45χρονη Μανταλίνα, η οποία επίσης συμμετείχε στην κινητοποίηση.

Τουλάχιστον 3.000 άνθρωποι διαδήλωσαν επιπλέον στην πόλη Κλουζ κρατώντας σημαίες της Ρουμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως μετέδωσαν ρουμανικά ΜΜΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017, 05:46