Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε το βράδυ του Σαββάτου η παραίτηση του υπουργού Brookes Newmark, ο οποίος κράτησε για λιγότερο από τρεις μήνες το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων στην κυβέρνηση Cameron.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δημοσιογράφος της «Sunday Mirror» παγίδευσε τον υπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, οδηγώντας τον σε παραίτησηΤο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Sunday Mirror» δεν άφηνε και πολλά περιθώρια στον 56χρονο πολιτικό, ο οποίος είδε το όνομά του να εμπλέκεται σε σεξουαλικό σκάνδαλο. Όπως έγινε γνωστό, δημοσιογράφος της εφημερίδας, με το ψευδώνυμο «Sophie», κατάφερε να πείσει τον Brookes Newmark να του στείλει γυμνές φωτογραφίες του κατά τη διάρκεια ιδιωτικών συζητήσεων σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Ο 56χρονος πολιτικός πίστεψε απέναντί του βρισκόταν ένα 22χρονο μοντέλο και δεν άργησε να πέσει μέσα στην παγίδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για ένα ακόμα πλήγμα που δέχεται ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, μετά το κύμα φυγής βουλευτών του κόμματος προς την παράταξη Ukip, βασική θέση της οποίας είναι η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση οποίο εμπλέκεται ο Brookes Newmark.

Μονόδρομος η παραίτηση

Το σκάνδαλο που ξέσπασε ήταν φυσικό να επιφέρει μεγάλη ζημιά στον παντρεμένο και πατέρα 5 παιδιών υπουργό.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε την εντύπωση ότι η νεαρή «Sophie» ήταν μέλος της νεολαίας του κόμματός του. Μετά την παραίτησή του, ο Newmark δήλωσε: «Θα ήθελα να παραιτηθώ από τη θέση του υπουργού Κοινωνικών Ασφαλίσεων μετά από τη δημοσίευση μίας συγκεκριμένης ιστορίας στη “Sunday Mirror”. Θα ήθελα να παρακαλέσω να σεβαστείτε την ιδιωτική ζωή της οικογένειάς μου. Παραμένω θερμός υποστηρικτής της κυβέρνησης».

Ο 56χρονος πολιτικός είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για υπερβολική χρήση των Μέσων Κοινωνικής ΔικτύωσηςΑυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 56χρονος βρέθηκε σε αυτήν τη θέση, μιας και πριν από δύο χρόνια είχε αναγκαστεί και πάλι να παραιτηθεί λόγω «υπερβολικής και άσκοπης χρήσης των Μέσω Κοινωνικής Δικτύωσης». Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τη χρονική στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο, πολλοί έσπευσαν να κατηγορήσουν την εφημερίδα για την παγίδευση του υπουργού και το χτύπημα στην κυβέρνηση  Cameron.

Ειδικότερα, γίνεται μεγάλη συζήτηση γύρω από το αν η αποκάλυψη αυτής της ιστορίας εξυπηρετεί συμφέροντα του βρετανικού λαού, ή πρόκειται απλά για μια καλοσχεδιασμένη επίθεση κατά του Βρετανού πρωθυπουργού. Ο David Cameron κατάφερε μόλις πριν από λίγες ημέρες να βγει αλώβητος μέσα από τις Συμπληγάδες Πέτρες του δημοψηφίσματος στη Σκωτία και πλέον βρίσκεται αντιμέτωπος καθημερινά με τον «πονοκέφαλο» των τζιχαντιστών και μιας ενδεχόμενης ένοπλης επίθεσης στο βρετανικό έδαφος.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Βλαχουτσάκου

Διαβάστε επίσης:
Στη δίνη σκανδάλων ο Κάμερον, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Σεπτεμβρίου 2014, 14:52

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης