Σλοβενία: Πράσινο φως για τον «χρυσό κανόνα» του προϋπολογισμού

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012, 23:29
Σλοβενία: Πράσινο φως για τον «χρυσό κανόνα» του προϋπολογισμού
Με μεγάλη πλειοψηφία του Κοινοβουλίου της Σλοβενίας εγκρίθηκε τη Μ. Τετάρτη να προχωρήσει η διαδικασία για την τροποποίηση του Συντάγματος της χώρας, μέλους της ζώνης του ευρώ, για να συμπεριληφθεί σε αυτό «ο χρυσός κανόνας» του προϋπολογισμού.

Η έναρξη της διαδικασίας για την τροποποίηση του Συντάγματος ψηφίστηκε από 70 βουλευτές στο αποτελούμενο από 90 έδρες κοινοβούλιο, τρεις ψήφισαν κατά και 12 βουλευτές απείχαν. Με την ψήφο αυτή, το σλοβενικό κοινοβούλιο έδωσε το «πράσινο φως» για να προετοιμαστεί μια τροποποίηση του άρθρου 148 του Συντάγματος, που θα επιτρέπει μεγαλύτερο έλεγχο των δημόσιων οικονομικών.

«Ο χρυσός κανόνας του προϋπολογισμού και των ισοσκελισμένων δημόσιων οικονομικών ανοίγει το δρόμο για την οικονομική ανάπτυξη αυξάνοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών στη Σλοβενία», ανακοίνωσε ο Σλοβένος υπουργός Οικονομικών Γιάνεζ Σούστερσιτς στο Κοινοβούλιο. Πρόσθεσε ότι «οποιεσδήποτε προσπάθειες για την εξισορρόπηση των δημόσιων οικονομικών έχουν ένα βραχυπρόθεσμο αντίκτυπο στην οικονομική ανάπτυξη, αλλά οποιαδήποτε εναλλακτική λύση θα έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες στην ανάπτυξη».

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012, 23:36