«Εάν υπάρχει αέριο να τον γεμίσει, τότε γιατί να μην κατασκευαστεί;», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, για τον αγωγό Nabuco.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών θύμισε ότι η Ρωσία έχει από καιρό σχεδιάσει και προωθεί με εταίρους της στην Ευρώπη τους αγωγούς Nord και South Stream, για τους οποίους, κατά τον κ. Λαβρόφ, «είναι εγγυημένη η πλήρωσή τους με αέριο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώνεται ότι ο αγωγός Nabuco, για τον οποίο έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αμερικανική πλευρά, θεωρείται ανταγωνιστικός των ρωσικών αγωγών, ωστόσο δεν έχουν εξασφαλιστεί ακόμη οι απαραίτητες για τη λειτουργία του ποσότητες φυσικού αερίου. Όπως λένε οι ειδικοί, αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την πλήρη ένταξη του Ιράν στο διεθνές οικονομικό και πολιτικό σύστημα και την εκμετάλλευση του ιρανικού αερίου.

«Η Ρωσία δεν είναι αντίθετη με την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Nabuco, ο οποίος προορίζεται να μεταφέρει αέριο από την Κεντρική Ασία στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας, παρακάμπτοντας το ρωσικό έδαφος, συνέχισε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

«… δε βλέπουμε εδώ κανένα πρόβλημα για εμάς, αντιθέτως, όσο περισσότερες διαδρομές, τόσο πιο ασφαλής θα είναι η τροφοδοσία της Ευρώπης με αέριο», κατέληξε ο κ. Λαβρόφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης