Κανένα φρούριο τελικά δεν είναι απόρθητο, αφού ακόμη και στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ μπορεί να μπει διαρρήκτης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό και έκανε ο άνδρας που το βράδυ της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου, η είδηση ωστόσο δόθηκε στην δημοσιότητα μόλις σήμερα τα ξημερώματα.

Ο αμφίβολης ευφυίας αλλά αναμφίβολου θάρρους «διαρρήκτης», αφού κατάφερε να αναρριχηθεί σε κάποιο τοίχο των ανακτόρων, εισέβαλε στο παλάτι και μάλιστα «πολύ μέσα σε αυτό», αφού έφτασε σε ένα από τα 19 δωμάτια που προβλέπονται για επισκέπτες, σπάζοντας την πόρτα του με… κλοτσιά !

Φυσικά, και παρά το κατόρθωμά του να διεισδύσει τόσο πολύ σε ένα τόσο καλά φυλασσόμενο χώρο, η σύλληψή του έγινε σε χρόνο ρεκόρ από την Βασιλική Φρουρά, η δε Αστυνομία που τον παρέλαβε στη συνέχεια, του απήγγειλε τις κατηγορίες της διάρρηξης, απόπειρα κλοπής καθώς και της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών σε εξαιρετικής αξίας αντικείμενα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο αργότερα, έξω από το Μπάκιγχαμ συνελήφθη και ένας ακόμη άνδρας, ο οποίος ασκούσε… «γενική εποπτεία του χώρου», κατά το κοινώς λεγόμενο δηλαδή, φυλούσε τσίλιες.

Και τα δύο άτομα προσήχθησαν στην Scotland Yard, η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν κλίνει προς την εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας, ωστόσο οι έρευνές της προσπαθούν να αποκλείσουν και την ελάχιστη πιθανότητα για κάτι τέτοιο.

Τη στιγμή της διάρρηξης τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν βρίσκονταν στον χώρο των ανακτόρων ενώ για το θέμα τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δεν προέβησαν σε κάποια επίσημη δήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα ασφαλείας των Βασιλικών Ανακτόρων είχαν αυξηθεί από το 1982, όταν ένας πνευματικά διαταραγμένος, o Μichael Fagan είχε καταφέρει να αναρριχηθεί από κάποια υδρορροή και να μπει μέσα στην κρεβατοκάμαρα της βασίλισσας Ελισάβετ ενώ εκείνη κοιμόταν!

Ο Fagan τότε την ξύπνησε και της ζήτησε ένα τσιγάρο, (!) κάτι που έδωσε τον χρόνο στην βασίλισσα να ειδοποιήσει την φρουρά της η οποία συνέλαβε τον άνδρα στέλνοντάς τον κατ’ ευθείαν στον… ψυχίατρο.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης