Μέχρι και ο ίδιος ο δήμαρχος στην ισπανική πόλη Λα Κορούνια έχει εξαπολύσει… ανθρωποκυνηγητό, για να εντοπίσει τον νικητή μιας κλήρωσης του Λόττο του περασμένου έτους και να του δώσει 4,7 εκατομμύρια ευρώ, το ποσό που κέρδισε ο τυχερός λαχνός στο Τζακ Ποτ.

Το «μαγικό» χαρτάκι, το οποίο αγοράστηκε για την κλήρωση της 30ής Ιουνίου του 2012, βρέθηκε πρόσφατα σε ένα κατάστημα με λαχεία και παραδόθηκε στις τοπικές Αρχές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, το νικητήριο Λόττο φιγουράρει πλέον στην ιστοσελίδα του δημαρχείου για τα «απολεσθέντα αντικείμενα», όπου συνήθως γίνονται ανακοινώσεις για συσκευές κινητών τηλεφώνων, κλειδιά, τσάντες και πορτοφόλια. Οι Αρχές δεν αποκαλύπτουν ακριβώς πότε ή πού αγοράστηκε το λαχείο, προκειμένου να είναι σίγουροι ότι θα το επιστρέψουν σε αυτόν που πραγματικά του ανήκει και ο οποίος θα ξέρει αυτές τις λεπτομέρειες. Πολλοί… κουτοπόνηροι έχουν σπεύσει στο δημαρχείο για να δηλώσουν πως είναι οι νικητές, αλλά κανείς δεν έχει καταφέρει να το αποδείξει, καθώς η αίτησή τους σκοντάφτει πάνω στις επίμονες ερωτήσεις των Αρχών.

«Είμαι ο πρώτος Ισπανός δήμαρχος ο οποίος ψάχνει έναν εκατομμυριούχο όχι για να του ζητήσει χρήματα, αλλά για να του δώσει!» δήλωσε αστειευόμενος ο δήμαρχος της Λα Κορούνια, Κάρλος Νεγκρέιρα, προσθέτοντας πως, αν ο νικητής δεν εμφανιστεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, το τυχερό χαρτάκι, σύμφωνα με τον νόμο, θα παραδοθεί στο άτομο που το βρήκε, δηλαδή στον ιδιοκτήτη του καταστήματος με τα λαχεία, Μανουέλ Γκονθάλεθ.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν έλεγξα το Λόττο, γι’ αυτό και το έλεγξα ξανά στο μηχάνημα σε περίπτωση που είχε κάνει λάθος ο υπολογιστής, αλλά το μηχάνημα το επιβεβαίωνε. Ήμουν όρθιος και χρειάστηκε να κάτσω. Σωριάστηκα απότομα, παραλίγο να σπάσω την καρέκλα» δήλωσε ο ιδιοκτήτης του πρακτορείου και εξήγησε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ούτε στιγμή δεν σκέφτηκα να το κρατήσω για μένα. Αν το έκανα, δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ ήσυχος τα βράδια. Έβαλα τον εαυτό μου στη θέση του κατόχου και σκέφτηκα πόσο δυστυχισμένος θα ήμουν εγώ, αν έχανα το λαχείο. Σκέφτηκα και αποφάσισα πως το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω ήταν να επιστρέψω τον τυχερό λαχνό βρίσκοντας τον πραγματικά τυχερό άνθρωπο της υπόθεσης».

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης