Κατάστημα γνωστής αλυσίδας στη Σαγκάη αναγκάστηκε να βάλει άμεσα «λουκέτο», έπειτα από αυστηρή διαταγή των υγειονομικών αρχών της πόλης, λόγω περιστατικού COVID-19 που εντοπίστηκε στη συγκεκριμένη τοποθεσία. Οι πολίτες που βρίσκονταν στο γνωστό κατάστημα επίπλων, στο άκουσμα της είδησης, πανικοβλήθηκαν και άρχισαν να τρέχουν και να φωνάζουν προς τις εξόδους, σπρώχνοντας ο ένας τον άλλον, στην προσπάθειά τους να προλάβουν να βγουν από το κατάστημα πριν κλείσουν οι πόρτες.

Βίντεο που αποτυπώνουν τον τρόμο του κόσμου κάνουν τα τελευταία 24ωρα τον γύρο των κοινωνικών μέσων. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δεν δίστασαν να αναμετρηθούν με τους άνδρες ασφαλείας του καταστήματος, έτσι ώστε να μπορέσουν να βγουν εκτός χώρου πριν μπει το «λουκέτο». Οι πληροφορίες από τη Σανγκάη αναφέρουν πως όσοι έμειναν εντός χώρου αφού έκλεισαν οι πόρτες, μεταφέρθηκαν σε μια αίθουσα «καραντίνας».

 

 

Ο Ζάο Νταντάν, αναπληρωτής διευθυντής της Επιτροπής Υγείας της Σανγκάης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε είπε μεταξύ άλλων πως το κατάστημα αλλά και η πληγείσα περιοχή «θα τεθούν υπό “κλειστό κύκλωμα” επιτήρησης για δύο ημέρες. Οι άνθρωποι που βρέθηκαν μέσα στον χώρο, πρέπει να μείνουν δύο ημέρες σε καραντίνα και πέντε ημέρες υπό υγειονομική επιτήρηση».

 

 

Τη Δευτέρα, οι υγειονομικές αρχές της Σανγκάης ανέφεραν έξι τοπικά μεταδιδόμενα κρούσματα κορωνοϊού στην πόλη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης