Σάιμον Κλαρκ: «Σήμερα είναι η ημέρα της κρίσεως για την πρωθυπουργό Μέι»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018, 10:58
Σάιμον Κλαρκ: «Σήμερα είναι η ημέρα της κρίσεως για την πρωθυπουργό Μέι»
«Ημέρα της κρίσεως» είναι η σημερινή για τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, δήλωσε ο «αντάρτης» βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος Σάιμον Κλαρκ, την ώρα που πολλοί «αντάρτες» βουλευτές του κόμματός της καταβάλλουν προσπάθεια για να κατατεθεί πρόταση μομφής εναντίον της λόγω της αντίθεσής τους στο σχέδιο συμφωνίας που συνήψε με την Ε.Ε. για την αποχώρηση της Βρετανίας.

«Πρόκειται απολύτως για μια μέρα κατά την οποία βρισκόμαστε απέναντι στην ιστορία» δήλωσε στο BBC ο Κλαρκ, προσθέτοντας ότι «η σημερινή ημέρα πρέπει να αποτελέσει το σημείο κατά το οποίο (...) αναλαμβάνουμε δράση».

«Αν συνεχίσουμε με αυτό το σχέδιο, απλώς δεν θα έχουμε κυβέρνηση, επειδή η σαφής απειλή που θέτει στην ακεραιότητα της Ένωσης (Ηνωμένο Βασίλειο) είναι κάτι το οποίο οι συνάδελφοί μας στο DUP απλώς δεν θα ανεχθούν» τόνισε.

Ο Κλαρκ, ο οποίος έχει υποβάλει επιστολή για την κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον της Μέι, σημείωσε επίσης ότι κάθε ώρα και κάθε μέρα που η συμφωνία για το Brexit δεν απορρίπτεται είναι μια χαμένη μέρα για αξιόπιστες διαπραγματεύσεις.

«Μου είναι αρκετά σαφές ότι ο καπετάνιος οδηγεί το πλοίο στα βράχια» κατέληξε.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018, 10:59