«Η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ θα αναζωπυρώσει τα συναισθήματα των μουσουλμάνων»

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017, 21:45
«Η μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ θα αναζωπυρώσει τα συναισθήματα των μουσουλμάνων»
Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν είπε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ότι οποιαδήποτε απόφαση περί μεταφοράς της αμερικανικής πρεσβείας του Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ πριν από την επίτευξη μιας μόνιμης ειρηνευτικής συμφωνίας θα αναζωπυρώσει τα συναισθήματα των μουσουλμάνων, μετέδωσαν σήμερα κρατικά ΜΜΕ της χώρας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο βασιλιάς Σαλμάν δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από τον Αμερικανό πρόεδρο σχετικά με τις εξελίξεις στην περιοχή και στον κόσμο.

«Ο Φρουρός- προστάτης των δύο Ιερών Τεμενών αξίωσε από τον Αμερικανό πρόεδρο ότι οποιαδήποτε ανακοίνωση των ΗΠΑ σχετικά με την κατάσταση στην Ιερουσαλήμ πριν από την επίτευξη μιας μόνιμης συμφωνίας θα αποτελέσει πλήγμα για τις ειρηνευτικές συνομιλίες και θα πυροδοτήσει εντάσεις στην περιοχή» μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Ο βασιλιάς Σαλμάν, τονίζεται στο τηλεγράφημα, σημείωσε ότι η Σαουδική Αραβία υποστηρίζει τον παλαιστινιακό λαό και τα ιστορικά του δικαιώματα και διαβεβαιώνει ότι «ένα τέτοιο επικίνδυνο βήμα ενδέχεται να αναζωπυρώσει τα πάθη των μουσουλμάνων σε ολόκληρο τον κόσμο λόγω του κύρους της Ιερουσαλήμ και του τεμένους Αλ Άκσα…».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017, 21:49