Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες από ερασιτεχνικό video που δείχνει την εκτέλεση μιας γυναίκας, η οποία κρίθηκε ένοχη για μοιχεία, από μαχητές Ταλιμπάν.

Στο βίντεο, διάρκειας 3 λεπτών, ένας άνδρας, ο οποίος φοράει τουρμπάνι, πλησιάζει μια γυναίκα γονατισμένη στο χώμα και την πυροβολεί πέντε φορές εξ επαφής με ένα αυτόματο όπλο, υπό τις επευφημίες των περίπου 150 συγκεντρωμένων ανδρών, οι οποίοι παρακολουθούν τη σκηνή σε ένα χωριό στην επαρχία Παρβάν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο Αλλάχ μας προειδοποιεί να μην πλησιάζουμε τη μοιχεία διότι είναι λάθος. Είναι διαταγή του Αλλάχ να εκτελεστεί», αναφέρει ένας άνδρας στο video, καθώς ο ένοπλος πλησιάζει τη γυναίκα.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας, το απίστευτο περιστατικό μαγνητοσκοπήθηκε πριν από μία εβδομάδα στο χωριό Κίμτσοκ στην περιφέρεια Σινουάρι, η οποία απέχει περίπου μια ώρα με το αυτοκίνητο από την πρωτεύουσα Καμπούλ. Το συγκεκριμένο οπτικοακουστικό υλικό εντείνει τις ανησυχίες της διεθνούς κοινότητας για την «επόμενη» ημέρα στο Αφγανιστάν και τη… δυναμική των Ταλιμπάν ενόψει της απόσυρσης των νατοϊκών δυνάμεων στα τέλη του 2014.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης