Έπειτα από πολύ κόπο, συζητήσεις και αντιδράσεις κατάφερε εντέλει να παρουσιαστεί η ταινία του Τζαμίλ Κιουμπέκα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Λονδίνου.

Ο Αφρικανός σκηνοθέτης της ασπρόμαυρης ταινίας αποφάσισε να μιλήσει με πάθος για την κακοποίηση ανήλικων γυναικών από ενήλικους άνδρες στη low-budget ταινία του. Οι σκηνές βίας, όπως αναφέρει ο ίδιος, έχουν εξιδανικευτεί κατά τα πρότυπα του Χόλιγουντ της δεκαετίας του ’50, παρ’ όλα αυτά παραμένει ένα συγκλονιστικό θρίλερ για γερά νεύρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πλοκή ξετυλίγεται στις παρανοϊκές βλέψεις ενός καθηγητή, ο οποίος θέλει να ασελγήσει σε μια από τις μαθήτριές του. Η διαταραγμένη του ψυχοσύνθεση αποκαλύπτεται μέσα από τον έρωτά του για τη μαθήτρια.

Απ’ ό,τι φαίνεται, η νοτιοαφρικανική κοινότητα θέλει να διατηρεί τα ταμπού όσον αφορά τις βιαιότητες κατά του ασθενούς φύλου. Η κακοποίηση ανηλίκων είναι ένα θέμα που παραμένει θαμμένο και έτσι η ταινία «Of Good Report», ενώ προγραμματιζόταν να ανοίξει το διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ του Ντέρμπαν στη Νότια Αφρική, κατέληξε να απαγορευτεί από τη λογοκρισία.

Επιμέλεια: Ανδρέας Σιαφάκας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης