Διεθνείς πιέσεις ασκούνται από τον ΟΗΕ και 36 άλλες χώρες για την ανάληψη ενεργειών κατά της Συρίας εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας, μετά τις πληροφορίες για χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ κατά αμάχων στην περιοχή της Δαμασκού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ ώρα με την ώρα πληθαίνουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο που κατά την αντιπολίτευση της Συρίας αποδεικνύουν του λόγου το αληθές, η γαλλική κυβέρνηση δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς κάνει λόγο για την ανάγκη άμεσης επέμβασης στη Συρία αν και εφόσον αποδεχθούν αληθή τα στοιχεία, αλλά και αν υπάρξει έστω και ασαφής αποδοχή από τη Δαμασκό ότι συνέβη κάτι τέτοιο. Κατά τον Φαμπιούς η επέμβαση αυτή δεν πρέπει να είναι χερσαία, αναφορά που παραπέμπει άμεσα στο ενδεχόμενο ανάληψης πρωτοβουλίας από δυτικές δυνάμεις για τον βομβαρδισμό στόχων του καθεστώτος Άσαντ. Είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο λέγεται ξεκάθαρα.

Την ίδια ώρα, πυρά όλμου και μία ρουκέτα έπληξαν κατοικημένες τουρκικές περιοχές στα σύνορα με τη Συρία. Στα πυρά απάντησε ο τουρκικός στρατός και εξέδωσε σχετική ανακοίνωση. Προς την κατεύθυνση της άμεσης επέμβασης δυτικών δυνάμεων στη Συρία τάσσεται και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

(Παιδιά που επέζησαν έχουν φρικτούς πόνους)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

(Ένα από τα λίγα κτήρια που έχουν μείνει όρθια στη Δαμασκό)

Το ανατριχιαστικό βίντεο

Το οπτικό υλικό που περιέχεται στις φωτογραφίες και το video είναι πολύ σκληρό. Εκατοντάδες θυμάτων από το αέριο σαρίν, οι περισσότεροι άμαχοι, γυναίκες και μικρά παιδιά.

Συνεχώς αναρτώνται νέα βίντεο που δείχνουν παιδιά να υποφέρουν και να αγκομαχούν από τους πόνους.

Προσοχή! Οι εικόνες που ακολουθούν είναι πολύ σκληρές!

Δίχως τέλος ο αριθμός των νεκρών μετά από την επίθεση

Μετά τη χθεσινή επίθεση που φέρεται ότι έγινε με χημικά όπλα σε προάστιο της Δαμασκού και είχε εκατοντάδες θύματα, μέχρι και αυτή την ώρα, εκπρόσωπος της συριακής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι πτώματα ανακαλύπτονται συνεχώς, με αποτέλεσμα ο απολογισμός των νεκρών να θεωρείται ότι θα ξεπεράσει τους 1.330 που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

«Περιμένουμε ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί επειδή μόλις ανακαλύψαμε μια συνοικία στη Ζαμάλκα όπου υπάρχουν σπίτια γεμάτα νεκρούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Συριακού Εθνικού Συνασπισμού Χάλεντ Σάλεχ.

   

(Παιδιά στο νοσοκομείο, είτε νοσηλεύονται, είτε κλαίνε για τους γονείς τους)

Νέοι βομβαρδισμοί της ανατολικής Δαμασκού

Οι δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ βομβαρδίζουν και σήμερα προάστια της Δαμασκού που τελούν υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών δυνάμεων, εντείνοντας την πίεση στην πολιορκημένη ζώνη στα ανατολικά περίχωρα της πρωτεύουσας, μία ημέρα αφού η συριακή αντιπολίτευση κατηγόρησε τις συριακές δυνάμεις ότι εξαπέλυσε επίθεση με χημικά όπλα στην ίδια περιοχή.

Ρουκέτες και βλήματα όλμου έπληξαν τις συνοικίες Τζομπάρ και Ζαμάλκα, που περιλαμβάνονται στις περιοχές της ανατολικής περιφέρειας της Δαμασκού, οι οποίες επλήγησαν χθες από την επίθεση με χημικά όπλα. Από τον σημερινό βομβαρδισμό επλήγησαν επίσης η συνοικία Καμπούν και ο παλαιστινιακός καταυλισμός Γιαρμούκ, νότια της πρωτεύουσας.

   

(Ολονυχτία με κεριά στη μνήμη των θυμάτων)

Αρνείται το καθεστώς τη χρήση χημικών

Το συριακό καθεστώς, συνεπικουρούμενο από τη Ρωσία, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι χρησιμοποίησε χημικά όπλα στον χθεσινό βομβαρδισμό και έκανε λόγο για προβοκάτσια από την πλευρά της αντιπολίτευσης. Όμως η χθεσινή επίθεση παραμένει μία από τις βιαιότερες της συριακής σύρραξης και προκάλεσε κύμα διεθνούς καταδίκης.

(Οι επιζήσαντες υποφέρουν από τις παρενέργειες των χημικών όπλων)

(Παιδιά δέχονται τις πρώτες βοήθειες)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης