Μετά το 2016 επιχειρείται και πάλι να ισχύσει στην Τουρκία μέσω ενός νομοσχεδίου διάταξη, σύμφωνα με την οποία ο βιαστής ανήλικου κοριτσιού θα γλυτώνει την ποινή, με την προϋπόθεση να… παντρευτεί το θύμα του (το οποίο φυσικά και δεν ερωτάται). 

Το 2016, οπότε είχε προταθεί ο ίδιος νόμος, προκλήθηκε παγκόσμια κατακραυγή, με αποτέλεσμα αυτός να αποσυρθεί. Ωστόσο, φαίνεται πως η κυβέρνηση επιμένει σε αυτήν την ανήκουστη αποποινικοποίηση του βιασμού και της παιδεραστίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι οι πολιτικοί προσπαθούν να περάσουν νομοσχέδιο που παρέχει ατιμωρησία σε δράστες που κατηγορούνται για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων» δήλωσε η Suad Abu-Dayyeh, ακτιβίστρια που κινείται κυρίως στη Μέση Ανατολή, στη Βόρεια Αφρική, στο Αφγανιστάν και στο Πακιστάν και εργάζεται σε ΜΚΟ που μάχεται για τα δικαιώματα των γυναικών.

«Χαιρετίζω το γενναίο έργο των αγωνιστών για τα δικαιώματα των γυναικών στην Τουρκία, οι οποίοι αντιτάσσονται σθεναρά σε αυτό το νομοσχέδιο. Παρά το γεγονός ότι η νόμιμη ηλικία γάμου στην Τουρκία είναι τα 18 και άνω, μία κυβερνητική αναφορά το 2018 περί παιδικού γάμου εκτιμούσε ότι συνολικά 482.908 ανήλικα κορίτσια παντρεύτηκαν την τελευταία δεκαετία» συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης