Τα πάνω-κάτω έφερε νέα δικαστική απόφαση που έρχεται να ακυρώσει την απαγόρευση πώλησης αναψυκτικών και χυμών με ζάχαρη σε συσκευασίες που ξεπερνούν τα 473 ml, μία ημέρα πριν από την εφαρμογή του μέτρου.

Ο νόμος είχε στόχο την πρόληψη της παχυσαρκίας, μία μάστιγα που πλήττει τις ΗΠΑ, οδηγώντας στον θάνατο χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο. Η εκστρατεία απαγόρευσης των αναψυκτικών συμπεριλαμβανόταν στα μέτρα πρόληψης και είχε υποστηριχθεί ενεργά από τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, ο δικαστής Μίλτον Τίνγκλινγκ , κατόπιν σχετικής αγωγής που υπέβαλαν εταιρείες του κλάδου πώλησης αναψυκτικών στις Αρχές της Νέας Υόρκης και κρίνοντας ότι το μέτρο της απαγόρευσης είναι «αυθαίρετο και ιδιόρρυθμο», εξέδωσε απόφαση κατάργησής του.

Το μέτρο επρόκειτο να ισχύσει σε χώρους διάθεσης φαγητού, εκτός από σούπερ μάρκετ ή καταστήματα σε ορισμένες πόλεις.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση δηλώνοντας: «Πιστεύουμε ότι ο δικαστής κινήθηκε λανθασμένα ως προς την ερμηνεία των νόμων και είμαστε σίγουροι πως θα κερδίσουμε την έφεση. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης πεθαίνουν χιλιάδες άνθρωποι κάθε μέρα. Δεν είναι αστείο. Πέντε χιλιάδες άτομα πεθαίνουν ημερησίως στις ΗΠΑ λόγω της παχυσαρκίας».

Επιμέλεια: Γεωργία Μανώλη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης