Δεν απηχεί τις απόψεις της Καθολικής Εκκλησίας η σύγκριση των σκανδάλων παιδεραστίας με τον αντισημιτισμό, δήλωσε σήμερα προσωπικός ιεροκήρυκας του Πάπα Βενέδικτου στο ραδιόφωνο του Βατικανού.

«Η αντιπαραβολή των επιθέσεων που δέχεται ο Πάπας για το σκάνδαλο της παιδεραστίας με τον αντισημιτισμό δεν είναι η γραμμή που ακολουθεί η Αγία Έδρα», δήλωσε ο πατήρ Λομπάρντι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ιεροκήρυκας Ρανιέρο Κανταλαμέσα «ήθελε μόνο να δημοσιοποιήσει την αλληλεγγύη που εξέφρασε ένας Εβραίος προς τον Πάπα» αλλά παραδέχθηκε ότι το γεγονός αυτό «θα μπορούσε να παρεξηγηθεί».

Το βράδυ της Παρασκευής, στο κήρυγμά του, ο Φραγκισκανός ιεροκήρυκας διάβασε μια επιστολή «αλληλεγγύης» προς τον Πάπα και την Εκκλησία, την οποία φέρεται να έγραψε ένας «Εβραίος φίλος», τον οποίο δεν κατονόμασε.

«Παρακολουθώ με αποστροφή τη βίαιη επίθεση εναντίον της Εκκλησίας και του Πάπα. Η χρήση του στερεότυπου, η μετάθεση της προσωπικής ευθύνης στη συλλογική μού θυμίζουν τις πιο επονείδιστες όψεις του αντισημιτισμού» σημειώνει ο συγγραφέας της επιστολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κήρυγμα του Κανταλαμέσα καταδίκασε και ο αρχιραββίνος της Ρώμης, Ρικάρντο Ντι Σέγκνι, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα Λα Στάμπα ότι η σύγκριση που έκανε ο ιεροκήρυκας ήταν «εκτός τόπου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης