Σαλπάρει και πάλι ο «Τιτανικός»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 15 Αυγούστου 2010, 13:19
Σαλπάρει και πάλι ο «Τιτανικός»
Το ταξίδι του Τιτανικού θα επαναλάβει ένα κρουαζιερόπλοιο σε δύο χρόνια από τώρα, με επιβάτες μέλη των οικογενειών των θυμάτων του διάσημου ναυαγίου, με σκοπό να βρεθεί πάνω από το ναυάγιο του καραβιού στις 14 Απριλίου 2012, ημέρα κατά την οποία βυθίστηκε πριν από 100 χρόνια.

Το κρουαζιερόπλοιο Balmoral θα ξεκινήσει στις 8 Απριλίου 2012 από το Σάουθαμπτον της Βρετανίας και θα ακολουθήσει ακριβώς την πορεία του Τιτανικού, περνώντας από το λιμάνι του Σερμπούργκ στη Γαλλία και του Κομπ στην Ιρλανδία, όπως διευκρινίζει το βρετανικό γραφείο οργάνωσης ταξιδίων Miles Morgan Travel.

Το Balmoral στη συνέχεια θα διασχίσει τον Βόρειο Ατλαντικό, για να βρεθεί τη νύχτα της 14ης προς 15η Απριλίου 2012 στο ακριβές σημείο όπου ο Τιτανικός χτύπησε το παγόβουνο, με αποτέλεσμα να βυθιστεί και να παρασύρει στον θάνατο 1.500 επιβάτες.

Μια ειδική τελετή θα γίνει στο σημείο του ναυαγίου εις μνήμη των θυμάτων, προτού το κρουαζιερόπλοιο συνεχίσει το ταξίδι του για τη Νέα Υόρκη.

Ανάμεσα στους επιβαίνοντες στο Balmoral θα είναι πολλά μέλη των οικογενειών των θυμάτων του Τιτανικού, καθώς και επιζώντες του ναυαγίου.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 15 Αυγούστου 2010, 13:19