Στις ιταλικές πολιτικές εξελίξεις αναφέρθηκε ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος επισκέφθηκε την περιφέρεια Φριούλι, στην βορειοανατολική Ιταλία, όπου την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν τοπικές εκλογές.

«Δεν θα εγκαταλείψω τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και τη συμμαχία της κεντροδεξιάς. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να σχηματισθεί κυβέρνηση», τόνισε ο επικεφαλής της Λέγκα. Παράλληλα ο Σαλβίνι εξέφρασε την άποψη ότι «ο διάλογος των Πέντε Αστέρων με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα έχει 0% πιθανότητες να οδηγήσει σε σχηματισμό νέας κυβέρνησης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αν ήμουν ψηφοφόρος των Πέντε Αστέρων θα ντρεπόμουν, στην φάση αυτή θα είχα πολλά προβλήματα. Αλλά ο καθένας είναι σαφές ότι κάνει τις επιλογές του», δήλωσε επίσης ο γραμματέας της Λέγκα, ο οποίος επανέλαβε ότι «δεν συνηθίζει να αλλάζει ιδέα κάθε τέταρτο της ώρας σε ό,τι αφορά τις πολιτικές του συμμαχίες».

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να διαπιστωθεί αν ο διάλογος των «πεντάστερων» με την κεντροαριστερά μπορεί να φέρει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Πολλοί αναλυτές υπογραμμίζουν πάντως ότι ο Ματέο Σαλβίνι δείχνει να πιστεύει πως ο δίαυλος επικοινωνίας του με τα Πέντε Αστέρια (πάντα με στόχο τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης) δεν έχει κλείσει ακόμη οριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης