Σαν σήμερα στις 8 Νοεμβρίου του 1847 γεννήθηκε στο Κλόνταρφ της Ιρλανδίας ο Αβραάμ «Μπραμ» Στόκερ, γνωστός για τη συγγραφή του μυθιστορήματος τρόμου «Δράκουλας».

Η Google τιμά τον Ιρλανδό συγγραφέα, αφιερώνοντάς του το σημερινό doodle.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το συγκεκριμένο βιβλίο αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλές μορφές τέχνης, με αρκετούς παραγωγούς να μεταφέρουν την ιστορία του διάσημου Κόμη των Καρπαθίων στη Μεγάλη Οθόνη. Ο Δράκουλας έμεινε στην ιστορία για τη σκληρότητά του ειδικά σε ό, τι έχει να κάνει με τη μεταχείριση αιχμαλώτων πολέμου. Λαϊκές αναφορές κάνουν λόγο για παλουκωμένους Τούρκους στρατιώτες, για κομμένα κεφάλια στα δέντρα καθώς και για άδεια καζάνια στη φωτιά μέσα στα οποία πετούσε τους… ανεπιθύμητους.

Ο Αβραάμ «Μπραμ» Στόκερ πέθανε στις 20 Απριλίου 1912 στο Λονδίνο της Αγγλίας και στη διάρκεια της ζωής του είχε παντρευτεί τη Φλόρενς Μπάλκομπ (1878), πρώην σύζυγο του Όσκαρ Ουάιλντ. Έγραφε κριτικές θεάτρων στην εφημερίδα «The Dublin Mail», που ο ιδιοκτήτης της ήταν ο συγγραφέας ιστοριών τρόμου, Τζόσεφ Σέρινταν λε Φανού. Απέκτησε μονάχα ένα παιδί, τον Ίρβινγκ Νοέλ Στόκερ, που γεννήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου το1879.

Γ ια να γράψει τον «Δράκουλα» εμπνεύστηκε από έργα των Έμιλι Γκέραρντ («Transylvania Superstitions»), Τζον Γουίλιαμ Πολιντόρι («The Vampyre») και Τζόσεφ Σέρινταν λε Φανού («Carmilla»).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης