Περισσότεροι από 400 αστυνομικοί χρειάστηκε να κατέβουν μέσα από container, το οποίο κρεμόταν από ένα ελικόπτερο, σε εργοστάσιο της εταιρείας αυτοκινήτων Ssangyong στη Σεούλ, για να καταστείλουν εξέγερση των εργαζομένων που κρατούσε τους τελευταίους δύο μήνες.
 
Το ελικόπτερο προσγείωσε το container στην οροφή ενός από τα κτίρια των εγκαταστάσεων, οι αστυνομικοί βγήκαν έξω και άρχισαν να πηγαίνουν προς το μέρος των εργαζόμενων που έκαναν κατάληψη.

Εκείνοι, με τη σειρά τους, είχαν ανάψει φωτιές και δεν δίστασαν να εμπλακούν σε σοβαρές συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις που προσπαθούσαν να τους απωθήσουν.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις εργάτες έπεσαν από την οροφή ενός τριώροφου κτιρίου, στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν το ελικόπτερο να αφήσει το container με τους αστυνομικούς στην οροφή.

Η εξέγερση και κατάληψη των εργαζομένων είχε παραλύσει τη γραμμή παραγωγής της Ssangyong και υπολογίζεται ότι κόστισε στην εταιρεία περισσότερα από 184 εκατομμύρια δολάρια.

Η Ssangyong, που είναι η πέμπτη μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρεία αυτοκινήτων, έχει ήδη πάρει έγκριση τον περασμένο Φεβρουάριο από τα δικαστήρια της χώρας για να κηρύξει πτώχευση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

>

Περίπου 1.670 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο αποχώρησαν εθελοντικά, ενώ περίπου 1.000, που δεν το έπραξαν, απολύθηκαν .

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο βρίσκεται στην περιοχή Pyeongtaek, περίπου 70 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας, Σεούλ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης