Ο πανικός έχει αρχίσει να καταλαμβάνει κατοίκους στις ανατολικές περιοχές της Σαουδικής Αραβίας, όπου έχουν καταγραφεί θανατηφόρα κρούσματα του νέου κορονοϊού, που προσιδιάζει στο οξύ αναπνευστικό σύνδρομο SARS, όπως προκύπτει από τις πληροφορίες που συνέλεξε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Πολυάριθμοι κάτοικοι με την παραμικρή ένδειξη πυρετού, ή αδιαθεσίας, συνέρρεαν στα επείγοντα περιστατικά των νοσοκομείων στην περιοχή αλ Άχσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι οι ασθενείς που εισήχθησαν στα νοσοκομεία της περιοχής ετέθησαν σε ιατρική απομόνωση, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Αισθάνθηκα συμπτώματα γρίπης, που συνοδεύονταν από πυρετό. Μετέβην στο νοσοκομείο, όμως τα συμπτώματα εξαφανίσθηκαν μέσα σε μία ημέρα, αλλά παρά ταύτα με κράτησαν σε καραντίνα με άλλους ασθενείς, κάτι που με τρομοκράτησε», πρόσθεσε.

Ο Σαουδάραβας υπουργός Υγείας Αμπντάλα αλ Ράμπια ανακοίνωσε χθες πως 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό, επί συνόλου 24 κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί στη Σαουδική Αραβία από το περασμένο καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ αυτών, 13 κρούσματα έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο του Βασιλέα Φαχντ στην αλ Άχσα, στα ανατολικά της χώρας, όπου συγκεντρώνεται η πλειονότητα του σιιτικού πληθυσμού της.

Επιμέλεια: Χρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης